Natt til torsdag brant to søppelcontainere fullstendig opp, henholdsvis i Huldertjernvegen på Råholt og i området ved det tidligere Electrolux-anlegget i Bønsdalen. Politioverbetjent Tore Larsen ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor sier at de ser svært alvorlig på saken.

SANNSYNLIGVIS PÅTENT

– Meldingene kom inn til politiet ved 04-tiden. Vi vet ikke sikkert om det er sammenheng mellom disse to hendelsene, men det er nærliggende å tro med tanke på tid og sted. Hadde bare en container brent kunne det vært fordi noen hadde lagt noe brennbart i den, men med to stykker nærmest samtidig kan det se ut som at de er påtent, sier han.

– Hva slags søppelcontainere er det snakk om?

– Vanlig grønne til husholdningsavfall.

– Var de plassert inntil hus eller bygninger?

– Nei, det var såpass avstand til bygninger at det ikke var fare for at andre verdier skulle gått tapt utover selve containerne. Men det ene arnestedet var i nærheten av vegetasjon, og selv om det er litt vått ute nå vet man aldri, påpeker han.

– Ser dere dette i forbindelse med den nylige søppelbrannen på Dal?

– Det er for tidlig å trekke paralleller til det nå.

SØKER OPPLYSNINGER

Uansett, brannstiftelse er noe politi og brannvesen liker svært dårlig.

– Vi ser alvorlig på at noen går og tenner branner. Dette skal vi forfølge med videre etterforskning for å prøve og få en løsning, sier Larsen.

Har dere spor i saken?

LES OGSÅ: Rykket ut til bilbrann

– Ja, vi har sikret oss kriminaltekniske spor om vi skal undersøke nærmere, uten at jeg kan kommentere nærmere hva det består i. Vi er uansett interessert i å snakke med noen som eventuelt kan ha sett noe i de aktuelle områdene, eller sitter inne med andre opplysninger som fører til at vi kan oppklare dette. Er det noen som vet noe, så ring oss. Vil vil ganske enkelt ikke ha noe av dette, understreker han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.