Bussruta vil da gå mellom Hurdal og Eidsvoll Verk. Det betyr at de som bor på vestsiden av Hurdalssjøen, både i Nannestad og Hurdal, mister busstilbudet. Bare skolebussene vil kjøre strekningen.

– Nannestad kommune er ikke blitt kontaktet om saken, og er kun gjennom avisen kjent med at ruten er flyttet. Det er bra med et busstilbud mellom Hurdal og Eidsvoll Verk, men vi liker ikke at Ruter finansierer det ved å ta ressurser fra Nannestad og putte det til Hurdal, for det er faktisk det de gjør, uten å spørre oss, sier Karl Henrik Laache (V), varaordfører i Nannestad.

UTEN BUSSTILBUD

Han påpeker at det ikke er noen alternativer for dem som har brukt 815-bussen til og fra arbeid i Oslo.

– De har ingen mulighet til å bruke skolebussen, så de blir stående uten tilbud. I praksis betyr det at de ikke kommer seg på jobb uten å benytte bil til for eksempel Eidsvoll Verk, Gardermoen eller Nannestad Torg, hvor det er innfartsparkering. Men det er jo også noen som ikke kjører bil. Hva med dem? Hva har Ruter tenkt å gjøre for dem? De har jo innrettet livet sitt etter at denne bussen går, sier Laache.

Han forteller at han kjenner personer som bor på strekningen som er i nettopp denne situasjonen.

– Ruter sier de må bruke penger der de får mest igjen for det, og når det er få påstigninger på ei rute, så sier de at da er vi ikke interessert i å opprettholde denne. Vi mener imidlertid at de må ha flatedekning. Også disse områdene må betjenes, om ikke med busser hvert 20. minutt, så i hvert fall slik at folk kan komme seg på jobben. Det er minimum, sier Laache.

HAR MISTET FLERE RUTER

Han påpeker at Nannestad også har mistet flere bussruter.

– Det går ingen ruter sørover fra Nannestad sentrum, ingen over Låkedalen, Slettmoen og Vollaugsmoen. Der går det bare skolebusser, og de betales jo av kommunen. Ruter legger ned på grunnlag av at det er få som bruker bussen, men rutene er jo viktig for dem som bruker tilbudet, sier Laache.

Han opplyser at Nannestad kommune nå vil ta kontakt med Ruter om denne saken for å høre hva selskapet vil gjøre for dem som blir stående uten busstilbud.

– De som har spurt Ruter om dette har fått til svar at de må bruke skolebuss. Dette blir jo bare tøys. De som skal bruke buss til arbeidsreiser kan ikke bli behandlet på denne måten, sier Laache.

– Vil bidra til at flere reiser kollektivt

– Vi beklager dersom noen opplever at tilbudet blir dårligere. Vi håper imidlertid at denne endringen vil oppleves som positivt for de fleste som bor rundt Hurdalssjøen og ser fram til å presentere rutetabellen når den er klar, sier Sofie Bruun, pressevakt hos Ruter.

Ruter endrer 815-ruten fra å kjøre på vestsiden av Hurdalssjøen til Gardermoen til å gå på østsiden og til Eidsvoll Verk. 

– Dette er en stor bedring for de fleste som bruker denne bussen i dag og vil på sikt kunne bidra til at flere reiser kollektivt i dette området. Ruter kjører også bestillingstransport og servicebuss i Hurdal. Ved denne endringen etablerer vi en korrespondanse mellom buss og tog, noe som vil redusere reisetiden fra Hurdal Torg til Oslo sentrum med 20 minutter og nå vil ta ca. én time, opplyser Sofie Bruun, pressevakt hos Rute

Hun påpeker at Ruter er klar over at de som bor på vestsiden av Hurdalssjøen vil miste noe av tilbudet sitt. 

– For å bøte på dette, vil grenda Rustad som har flest påstigende på vestsiden, få en morgenavgang som starter i Rustad, og ender i Rustad på ettermiddagen i tillegg til skolerutene. Det er svært få påstigende passasjerer sør for Rustad i den delen av dagens trasé som ligger i Nannestad kommune. Disse er i hovedsak skoleelever, og dette tilbudet opprettholdes. Alle kan benytte seg av skolebussen, som for øvrig er finansiert gjennom tilskudd fra fylkeskommune og skolekort som betales av kommunen. Påstigende fra Grasmo og sørover kan også bruke busslinjene 855 og/eller 818, sier Bruun.

Hun forteller at Ruter er klar over at slike endringer påvirker hverdagen til kundene.

Dette er saken

  • Bussrute 815 legges ned på Vestre Hurdaslveg til høsten.
  • Ruten flyttes til Østre Hurdalsveg.
  • Det fører til at de som bor på vestsiden av Hurdalssjøen ikke får annet busstilbud enn skolebuss.
  • Det liker ikke Karl Henrik Laache, varaordfører i Nannestad kommune.
  • Nå vil kommunen ta opp saken med Ruter.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.