Den 40 år gamle kvinnen forklarer i Eidsivating lagmannsrett at hun ønsket å være en god mor, men at grepet glapp.

GOD FORKLARINGSEVNE

Moren, som har flere diagnoser, blant annet ADHD og manglende raserikontroll, forklarer seg klart. Hun leser fra et manus og er veltalende.

Hun forteller om turbulente tider med to vanskelige fødsler i 2005 og 2006, psykisk sykdom, store problemer med å takle den eldste sønnen som har ADHD, samlivsproblemer, hyppig skifte av bosted, og at barnevernet i Gjerdrum, Nannestad og Nes var involvert etter hvert som familien flyttet på seg.

BA OM FOSTERHJEM

Den eldste gutten syntes ting var så vanskelig at han ba om å komme i fosterhjem da familien bodde i Hurdal. Han ble der da moren, stefaren og brødrene flyttet til Nes, men flyttet etter eget ønske etter.

BARNEHAGEN REAGERTE

Moren innrømmet at ungene var både møkkete og ustelte da de kom i barnehage i Nes og at ting ikke var på stell hjemme, noe barnehagen reagerte på. De sendte bekymringsmelding til barnevernet på dette, og undersøkelse ble satt i gang, noe som endte opp i et familieprogram.

– Det ga et håp om å beholde eldstegutten, men innfridde ikke forventningene. Vi ble truet av barnevernet at de to minste barna ville bli tatt hvis vi ikke fulgte opp. Eldstegutten ble flyttet til et fosterhjem under tvang sommeren 2010 og kom inn på spesialskole, forteller moren.

Nå er det mor som sender bekymringsmelding fordi hun mener sønnen ikke har det bra i fosterhjemmet.

SKJØNNER INGENTING

Under aktor, Peter André Johansens utspørring, forklarer moren at hun overhodet ikke skjønner noen av barnas beskyldninger.

– Hadde dere normal barn/mor-relasjon? ville aktor vite.

– Vi hadde en helt normal relasjon.

– Barna forteller det samme og bruker samme begreper – hvor kommer dette fra?

– Jeg aner ikke, svarer moren.

– Legger fosterforeldrene ordene i munnen på barna dine?

– Det vet jeg ikke. Fosterforeldrene hjelper dem og minner dem på hva de skal si i avhør.

– Den eldste sønnen forklarer at han også er blitt en overgriper mot egne brødre?

– Det er jo helt vanvittig. Det har aldri skjedd noe overgrep. Guttene har aldri vært alene uten åpne dører. En 15 år gammel gutt går ikke rundt og forteller at han er en overgriper. Det er bare galskap. Han har ikke normal intelligens, sier moren.

Hun forteller at hun mener livet ikke er verdt å leve hvis hun nok en gang blir kjent skyldig i overgrep mot egne barn.

– Men jeg er kjent for å ta vare på folk. I fengselet blir jeg kalt for «fengslets mor». Jeg har innsett at toget har gått når det gjelder sønnene våre. Selv om vi blir frikjent her, får vi ikke barna våre hjem igjen. De er blitt traumatisert og ødelagt. Dette er for stort til at vi foreldrene kan håndtere, sa hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.