Museumsbutikken i konservatorboligen har drevet på midlertidig brukstillatelse. Om den skulle bli permanent, måtte det gjøres en del tiltak, blant annet oppgradering av ventilasjonssystemet. Det ble, ifølge museumsdirektør Bård Frydenlund, for kostbart.

PERMANENTE TILTAK MÅTTE TIL

Skulle varig bruksendring bli gjort, måtte det gjøres permanente tiltak. Brannsikkerheten måtte bedres, oppgradering av bygningens teknisk anlegg, heri friskluftsanlegg, varmeanlegg og sanitærforhold. Og siden dette dreier seg og en fredet bygning, måtte saken avklares med kulturminnemyndighetene, her Riksantikvaren, samt Akershus fylkeskommune. Arbeidstilsynet skulle også ha et ord med i laget.

Frydenlund sier at det alt dette ville bli for dyrt.

– Vi har derfor valgt å legge museumsbutikken til søndre paviljong, hvor den har vært tidligere. Den er ikke like stor og prangende som konservatorboligen, men det har blitt en flott butikk. De ansatte har gjort en stor jobb i så måte, sier Bård Frydenlund.

Han mener at dette har sine fordeler, også.

– Nå blir butikken bedre integrert i museet, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.