I disse dager starter byggingen av nye Gystadmarka ungdomsskole. Det er Veidekke Entreprenør som står bak prosjektet til 230 millioner kroner.

Prosjektet gjennomføres som et offentlig-privat samarbeid der Ullensaker kommune skal leie skolen i 25 år.

GRUNNARBEID

Fra slutten av april vil det foregå fundamenteringsarbeid på stedet, og Ullensaker kommune opplyser at dette vil gi en del ekstra støy i nærområdet de neste seks ukene. Kommunen og entreprenøren oppfordrer også foreldre til å holde barn unna byggeplassen.

Den nye ungdomsskolen skal ha kapasitet til 750 elever fordelt på 30 klasser. Bygget skal bli på totalt 9215 kvadratmeter fordelt på fire etasjer. Skolen plasseres tett inntil Jessheim stadion og prosjektet inkluderer en tribune på fotballbanens kortside som skal ha 1000 sitteplasser og et servicebygg.

Skolen skal være klar til bruk vinteren 2018.

STOR UTVIKLING

Den nye ungdomsskolen er del av en rivende utvikling i området. Ved siden av den eksisterende Gystadmarka skole har området i senere tid blitt bygd opp til en idrettsbydel som inneholder ny fotballstadion, nytt friidrettsanlegg, ny is- og flerbrukshall, samt en skatepark i betong.

På Gystadmarka skal det også bygges opptil 4.000 nye boliger og nytt svømmeanlegg.

LES OGSÅ: Nettbrett skal styrke skoleopplæringen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.