Fredag var det duket for avslutning og diplomutdeling

- JA! Alt har vært gøy, er svaret til barna på spørsmål om sommerskolen med Forskerfabrikken har vært gøy.

I løpet av den siste uka har 52 barn tilbrakt dagene på Skogmo med sommerskole. På timeplanen har det stått både kjemi, fysikk, matte og biologi.

- Målet er at barna skal ha det gøy, samtidig som de lærer noe, forteller fabrikkatalysator Ian Skattum hos Forskerfabrikken.

LES OGSÅ: Barna tenner på realfag med skole i sommerferien

FORSKER MED PRAKTISKE OPPGAVER

Og gøy ser det ut til at barna har hatt det. I løpet av uka de har vært på sommerskole har de blant annet kastet papirfly for å finne ut hva som gjør at et fly kan fly og de har bygget vulkaner i sanda og lært om steiner.

- Vi har hatt litt ekstra fokus på geologi i år. Så nå kan disse barna mer om steiner og mineraler enn det mamma og pappa kan, smiler Skattum.

PRØVEPROSJEKT

Sommerskolen med Forskerfabrikken er et pilotprosjekt som er satt i gang av Hovedutvalget for skole og barnehage (HSB) i Ullensaker.

- Vi har i flere år tenkt at vi skulle få til sommerskole i Ullensaker og overveid ulike løsninger. Valget falt til slutt på Forskerfabrikken. Nå skal vi høste erfaringer og se om dette er noe vi vil gjøre igjen, sier Willy Kvilten leder for HSB.

Kvilten var fredag på diplomutdelingen sammen med kommunaldirektør for skole og barnehage, Gry Sjødin Neander.

LES OGSÅ: Ullensaker er valgt ut til å bli realfag-kommune

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.