Da åpner nemlig en ny og ubetjent DNT-hytte i vokterboligen på Morskogen.

– Da bør du sette av tid til en god sykkeltur og ha Morskogen som turmål. Da åpner vi en ny hytte med en helt fantastisk beliggenhet; Mjøsa på den ene siden og sykkelvei på nedlagt jernbanespor på den andre, sier Margrete Ruud Skjeseth, daglig leder i Hamar og Hedemarken Turistforening. Åpningen skjer i samarbeid mellom Eidsvoll turlag, Eidsvoll kommune og Hamar og Hedemarken Turistforening, og ligger ved «nye» Mjøstråkk som går over nedlagte jernbanespor.

På åpningen 1. mai kommer Eidsvoll-ordfører John-Erik Vika (Sp) for å klippe snora. Morskogen vokterbolig ligger på stasjonsområdet på den nedlagte jernbanestasjonen. Der har jernbanesporet blitt til sykkelvei og en del av Mjøstråkk og nasjonal sykkelrute nummer 7.

– Alle er velkomne, og vi håper dere kommer syklende, sier Ruud Skjeseth. Hytta er tenkt holdt åpen i sykkelsesongen – fra 15. april til 15. oktober hvert år.

LES OGSÅ: Ny tid og nye muligheter for Morskogen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.