Saken handler om at Nannestad kommune økte festavgiften til Rådyrvegen borettslag fra 1.737 kr. til 60.973 i 2014. Dette godtok ikke borettslaget som tok saken til Øvre Romerike tingrett og vant. Kommunen anket, og saken har nå gått sin gang i Eidsivating lagmannsrett. Borettslaget vant igjen, og lørdag kveld blir det grillfest for tomtefesterne.

Må betale saksomkostninger

Dommen sier at festeavgiften skal reguleres etter konsumprisindeksen og ikke etter tomteverdien, som kommunen hevdet og baserte sin regning på. Hvis dommen blir rettskraftig blir festeavgiften på 4.208 kr. og ikke 60.973. 

Kommunen ble også dømt til å betale borettslagets saksomkostninger både fra lagmannsretten og tingretten. Til sammen på 364.021 kroner.

- GLEDELIG

- Dommen er som forventet og det er gledelig at vi vant nok en gang. Det er god stemning i nabolaget. Borettslaget har fått mange gratulasjoner, sier Petter Gulbrandsen, leder i Nannestad tomtefesterforening i en pressemelding lørdag.

- Tomtefesterne ønsker at denne dommen blir rettskraftig slik at man får kontroll og forutsigbarhet i egen privatøkonomi.

DOMMEN

I dommen står det at lagmannsretten slutter seg til tingrettens vurdering om at bestemmelsene om regulering av festeavgiften i tomtefesteloven "er resultatet av et bevisst valg fra lovgiver, og det var kommunen som utferdiget fremfesteavtalen, og at kommunen enkelt kunne ha klartgjort at festeavgiften skulle reguleres etter endring i tomteverdien. Festeavgiften skal etter dette reguleres etter endringer i konsumprisindeksen."

Dommen var enstemmig. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.