Styrelederen i stiftelsen Nannestad Skisenter Åslia, Roger Axelsen, ser fram til å åpne bakken lørdag 20. januar.

– Vi har som mange vet ikke kunnet produsere snø fordi vi ikke har konsesjon til å ta ut vann. Det har kommet akkurat nok snø til at vi kan åpne bakken. Det er vi glade for å kunne gjøre, og det er flotte forhold, sier Axelsen.

Og ifølge værvarslingen kan det komme enda mer snø de nærmeste dagene.

FINE FORHOLD PÅ NATURSNØ

Parken, med de store hoppene, er det imidlertid ikke mulig å få på plass.

– Det er ikke snø nok til dette, men vi kommer til å få opp et par railer etter hvert. Vi får heller ikke arrangert renn. Det er ikke nok snø til å få satt opp slalåmporter, sier Axelsen.

Han håper ikke regn og mildvær skal ødelegge forholdene.

– Bakken er preparert, og det er blitt fint. Sålen er imidlertid ikke så tykk og sterk som den ville vært med kunstsnø. Vi håper mange vil benytte seg av bakken, sier Axelsen.

Han opplyser at bakken vil være åpen både kvelder og i helger.

– Men i vinterferien uke 8 blir det åpent bare på dagtid, som vanlig, sier han.

VARMT OG KALDT PÅ MENYEN

Menyen i varmestua blir noe «avkortet» siden sesongen «kom kastet på».

– Det blir vanskelig å beregne innkjøpene. Vi vet jo ikke hvor lang denne sesongen blir. Men det blir allikevel mye godt å kose seg med, både av kalde og varme retter, i ser Axelsen.

Han oppfordrer derfor de mange skolene som har tradisjon for å arrangøren skidag i Åslia om å gjøre dette noe tidligere enn det som har vært vanlig tidligere år.

– Jeg vi anbefale at man gjør dette før vinterferien, og at man booker plass så fort som mulig, sier

Axelsen.

SKIFTET BELTER

Før denne sesongen søkte stiftelsen Nannestad kommune om at kommunen skulle overta anlegget og et tilskudd på 500.000 kroner for å kunne opprettholde driften. Det førte til at kommunestyret vedtok å bevilge 250.000 kroner i tilskudd og inntil 250.000 kroner i lån, men ønsket ikke å overta anlegget. Deretter viste det seg at det ikke var mulig å produsere snø da dert vise seg av skisenteret er konsesjonspliktig for å ta ut vann.

– Det var blant annet behov for å skifte deler av beltene på prepareringsmaskinen. Dette var vi usikre på om vi skulle gjøre, men valgte å gjør det for sikkerhets skyld dersom det skulle komme nok snø. Vi er nå glade for at vi satte i stand maskinen, sier Axelsen.

Han viser til skisenterets Facebook-side og hjemmeside for fullstendig informasjon.

– Der blir status oppdatert fortløpende, sier han.

Nå jobbes det med å søke om konsesjon for vannuttak.

– Dette arbeidet er i rute, og dermed skal dette være klart til neste sesong, sier Axelsen.

LES OGSÅ: Åslia kan være reddet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.