De står stablet opp langs veggene, alle bildene Marit Engen Skagestad har malt gjennom 20 år og som hun nå har tatt fram igjen. Utstillingen hun planlegger skal bli et tverrsnitt av alt hun har malt opp igjennom årene. Og det er ikke lite.

SKREKKBLANDET FRYD

Hun ser tankefull ut der hun står og vipper bildene fram og tilbake, mens hun studerer farger, former og linjer.

– Det er skrekkblandet fryd, sier hun, og sikter til separatutstillingen som åpner under Jessheimdagene i august.

– Det er mye jobb også, legger hun til, før hun tar fram et av bildene, holder det opp og lar øynene gli over de lyse fargene.

– Jeg liker dette, sier hun, og stryker over de tørkede humpene av akrylmaling.

– Jeg liker at jeg kan ta på det og kjenne maleriet i fingrene. Og så liker jeg bildet, formene og de lyse fargene. Jeg tror dette skal være med, sier hun.

20-ÅRS JUBILEUM

Utstillingen er et poutpori over 20 år som kunstner. Sånn sett er maleriene som nå står oppstablet i ”eggerommet” på gården Bjørningstad en dagbok over dagene, månedene og årene som har gått.

– Jeg syns det er gøy å høre når folk sier de ser at det er jeg som har malt et bilde. For jeg er ikke spesielt opptatt av å holde meg til en bestemt stil, men mest av malegleden. Det har blitt veldig mange malerier gjennom disse årene, nesten fler enn jeg hadde trodd, sier Skagestad.

Utstillingen har tittelen «TILBAKEBLIKK», har dermed heller ikke noe bestemt tema, men vil vise fram de mange årene med maling.

– Men det er vanskelig å velge. Bildene jeg velger skal passe til hverandre også, henges i riktig rekkefølge på veggen, sier hun.

GÅTT PÅ KURS

Engen Skagestad har ingen klassisk kunstutdanning. Men hun er stadig vekk på samlinger og kurs. Det har vært en del av «bobla».

– Det er deilig å komme sammen med andre som ønsker å gjøre akkurat det samme som meg. Samtidig er det veldig tilfredsstillende å bli dyttet litt over kanten, ut av komfortsona, tørre nye ting. Det er nok derfor jeg har malt mer abstrakt de siste årene, for det drømte jeg alltid om før. Men jeg turte ikke, sier Marit Engen Skagestad.

– Akkurat som jeg hopper i det nå, med separatutstilling i Galleri Jessheim. Det er definitivt ut av komfortsonen for meg, sier kunstneren.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.