Total utvendig rehabilitering av Leto møbler. Riving, nybygging og rehabilitering av bygningsmassen etter Rivefabrikken på andre siden av parkeringsplassen. Alt for å skape 30 mål store Eidsvoll Handelspark.

– Vi vil bygge for plasskrevende varer i det vi kaller bygg- og boligsegmentet. Flere store aktører har sagt ja til å komme og vi er i dialog med andre, men foreløpig kan vi bare gå ut med at Byggmax etablerer ny butikk, i tillegg til vår, sier daglig leder Lars Kjell Tomren i Leto møbler.

KONTROLL

Leto eier egen bygning og halvparten av de andre. Resten eies av Grindvold Eiendom og Jegersberg Eiendom.

– Vi har dermed full kontroll på området, sier Nils Fredrik Jegersberg som er daglig leder i Eidsvoll Handelspark.

Moelven listefabrikks anlegg mot brannstasjonen er ikke med i planene, ei heller kommunens områder.

– Når all bygningsmasse står ferdig om ett års tid, blir det med når 20.000 kvadratmeter butikkareal. Mellom oss blir det parkeringsplass som nå, med plass til over 250 biler. Først skal den nordligste delen rives for å gjøre plass til Byggmax. Det arbeidet starter i vår. Mursteinsbygningen i midten skal pusses opp, mens den sørligste delen også skal rives, påpeker Tomren.

Til sammenligning er selve butikken hos Leto møbler 2.000 kvadratmeter stor. Utvidelsen blir stor, med andre ord.

I LANG TID

Tomren har holdt på med disse planene i flere år.

– Hvorfor en handlespark?

– For det første er hele dette området slitt og trenger rehabilitering. Den eldste bebyggelsen er fra 1960-tallet. Dessuten har Eidsvoll i lang tid hatt behov for et sted der slike aktører kan samle seg for de kommer aldri alene. Flere i bransjen har sittet på gjerdet og ventet, men nå som vi har fått de første på plass ruller ballen. Faktisk har potensialet i bygda vært her lenge, men forhandlerne har ikke hatt noe sted å etablere seg, påpeker han.

– Er beliggenheten optimal?

– Ja. Vi er midt i kommunen, og dette er den første ordentlige nyetableringen av næring i midtbygda. Nå slipper eidsvollinger å kjøre til Ullensaker for å handle. Dette er bra ikke minst med tanke på boligveksten som skjer rundt oss. I tillegg har vi behov for flere aktører i byggevaresegmentet, sier han.

KOMMUNEN ER POSITIV

Utbyggingen er ikke behandlet og formelt godkjent i kommunen, men de er ifølge Jegersberg positive til handelsparken.

– Vi har naturligvis snakket med dem og de har ikke hatt noen innvendinger på planene. Hele dette området er allerede regulert til næring av denne typen. Det hadde vært noe annet om vi skulle bygd noe helt nytt fra bunnen av, sier han.

– Likevel, saken må gjennom systemet først?

– Ja, men det regner vi med går greit. Hvis ikke hadde vi hørt noe allerede, påpeker han.

– Vi må også huske på at denne parken kommer til å generere arbeidsplasser, og det trenger Eidsvoll, sier Tomren.

LES OGSÅ: Tar konkurransen om kundene - milliardbedrift vil bygge seg opp på Råholt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.