Den nye barneskolen på Algarheim skal stå klar til skolestart i august 2020. Før skoleklokka kan ringe er det imidlertid mye som skal på plass, for det tar tid å bygge en skole.

Ullensaker kommune har nå startet arbeidet med oppgradering av vann- og avløpsrør.

LES OGSÅ: Sa ja til flere boliger på Algarheim

– Denne jobben er det entreprenør som utfører på vegne av oss. Arbeidet påvirker fremkommeligheten i området og vil pågå fram til august 2018, melder kommunen på sine nettsider.

Noen uker senere startet selve byggingen.

FREMDRIFTSPLAN

– Vi måtte starte arbeidet med oppgraderingen av vann og avløpsledninger nå før snøen er borte for å bli ferdig til fristene for skolens fremdriftsplan, sier enhetsleder Tore Nyborg i Ullensaker.

Oscar Christiansens veg skal oppgraderes fra Kisavegen og til Berglia.

HUSKER DU DETTE: Full seier til foreldrene

Mellom Kisavegen og Gamle Algarheimsveg skal det legges fortau.

Krysset ved Kisavegen skal også oppgraderes. Enveiskjøringen er vurdert som mest trafikksikkert for å sikre de myke trafikantene langs Oscar Christiansens veg.

Enveiskjøringen vil være slik frem mot sommeren til arbeidet er ferdig. Når VA-grøftene er ferdig utbedret og entreprenør anser det som trafikksikkert å åpne for to felt vil dette skje.

– Vi håper det ikke skaper for store utfordringer for dem som bor her og beveger seg her. I tillegg til ny vegløsning, hvor vi erstatter tidligere gang- og sykkelveg langs Oscar Christensens veg med fortau blir det også nytt veglysanlegg, ifølge kommunen.

Ta vare på skoleelevene

Det har nylig blitt satt opp gjerder rundt anlegget for å ivareta de myke trafikantene enda bedre.

– Det er viktig for oss å sikre en trygg skoleveg. Vi oppfordrer alle til å vise varsomhet og ta vare på elevene og andre som beveger seg til fots og med sykkel, heter det.

Algarheim barneskole har 354 elever fordelt på sju trinn. Den nye skolen dimensjoneres for 750 elever. Ullensaker kommune skal bruke 250 millioner kroner på den nye skolen, men bare få år siden sto dagens skole i fare for å bli nedlagt og elevene fordelt på de andre skolene i kommunen. Da våknet foreldrene og FAU satte hjulene i sving.

– Problemet var at tallene som lå til grunn for forslaget, ikke var realistiske. Vår jobb var først og fremst å overbevise politikerne om at det ville komme langt flere barn til Algarheim enn antatt. Vi har regnet og kalkulert, og til slutt ble det altså vedtatt å bygge en ny skole her, sa FAU-leder Vegard Einan til EUB i 2015.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.