• KLÆR: Nina Bratli, Ragnvald Holst-Larsen og Runa Carlsson i Mathjelpen.no legger ned et stort arbeid med å pakke ut klær og henge dem på stativer.

Ragnvald Holst-Larsen er drivkraften bak Matutdeling.no. I Mago B står det nå fryser på fryser stappfulle av mat, og på loftet henger det lag på lag med klær. Dette er tenkt som en hjelp når folk kommer i en livskrise.

OVER TRE MÅNEDER

– Nå er situasjonen slik at mange har fått hjelp i over tre måneder, og det betyr at vi nå må se på hva vi skal videre gjøre med deres livssituasjon, sier Holst-Larsen til EUB.

Han forteller at det dreier seg om rundt 30 personer, hvor halvparten er narkomane.

– Vi har informert disse brukerne om dette, og for noen er det vanskelig – særlig er det en utfordring for rusmisbrukerne. Disse har pårørende, venner og bekjente som står rundt misbrukeren. De sliter også, noe vi ser mer og mer. Rusmisbrukere har også barn, og hvordan har de det oppi det hele? Hvem skal for eksempel hjelpe med å finansiere disse ungenes fritidssysler og hobbyer når familien ikke har penger til verken mat eller klær? spør Holst-Larsen.

MARITA-STIFTELSEN

Matutdeling.no har søkt hjelp og råd hos Maritastiftelsen. Torsdag kommer de til Mago B på et åpent møte hvor alle interesserte er velkomne.

– Maritastiftelsen har jobbet med rusmisbrukere i over 30 år. Opplegget de har hatt i mange, mange år, og det ikke slik som Evangeliesenteret driver, er nærmere en offentlig rusbehandling. Jeg mener at det er mulig å føre en kamp mot rus og alle de problemene det fører med seg, men vi må stå sammen og ikke minst få med både NAV og kommunen på hvordan hjelpen kan organiseres videre. Besøket fra Maritastiftelsen blir ett av flere hvor vi forsøker å se på mulighetene, og ikke bare problemene. Vi i Matutdeling.no nekter å se at alt skal være som det har vært. Vi vil snu alle steiner og kanskje knuse noen for at det skal bli noen endringer, sier Holst-Larsen.

Etter møtet i Mago B, hvor man kan få høre om Maritastiftelsens resultater, er det tid for et mer tilrettelagt møte for ungdommen.

LES OGSÅ: Han smiler hele tiden

Fakta

Matutdeling.no er en kristen, frivillig og selvstendig organisasjon registrert i Brønnøysundregistrert og Frivillighetsregisteret.

Fra Mago B deles det ut mat og klær til folk som har kommet i en krise.

Ragnvald-Holst Larsen er motoren i Matutdeling.no, men han har med seg mange frivillige.

Maten kommer fra forretninger og en matsentral på Nedre Romerike.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.