En podkast er et «radioprogram» som legges ut på internett, og som kan lastes ned av alle.

Nå har Ullensaker kommune laget den første episoden hvor varaordfører Willy Kvilten fra Høyre og Eyvind Schumacher fra Arbeiderpartiet snakker om de politiske sakene som skal behandles i kommunestyret 7. november.

Kommunikasjonssjef Kjetil Bjørnsrud i Ullensaker kommune sier at ambisjonen er å gjøre det enklere å forstå hvordan kommunen arbeider, og dermed la innbyggerne komme nærmere prosessene.

– Det kan være vanskelig å forstå hva kommunestyret driver med, og hva sakene handler om. Siden det kommunestyret gjør angår alle oss som bor i en kommune, må vi gjøre det enklere. Derfor lager vi podkast, sier kommunikasjonssjef Kjetil Bjørnsrud.

– Det skal være enkelt å være innbygger i Ullensaker, slår han fast.

Les også: – Da jeg så stillingsannonsen kunne jeg ikke la være

ØKT INNSIKT

Det er også en annen effekt Kjetil Bjørnsrud og Ullensaker kommune håper å oppnå: Mer deltakelse i lokaldemokratiet.

– Økt tilgjengelighet til kunnskap, og innsikt i politiske prosesser i tillegg til omtale av konkrete saker i et forståelig språk vil bidra til å styrke tilliten mellom politikere og innbyggere. Bruk av sosiale medier og innhold i form av podkast bidrar til å engasjere innbyggerne til deltagelse i lokaldemokratiet, håper kommunikasjonssjefen.

PODkAST ER TILGJENGELIG

Les også: Strammer inn 28 millioner kroner

At kommunen velger å lage podkast er fordi lyd er veldig tilgjengelig.

– Valg av podkast som format er viktig for å skape en arena hvor våre lokalpolitikere kan formidle forståelig informasjon om saker som fort blir veldig «politisk» og utilgjengelig. Når politikere får snakke om sakene, er det mer direkte og forståelig enn byråkratisk tekst på en skjerm, sier kommunikasjonsjefen.

Tanken er å ha et «panel» med representanter fra posisjon og opposisjon i hver episode. Formatet blir at politikerne får noen få enkle spørsmål og at det blir en samtale rundt bordet.

– Vi skal ikke være en politisk debattkanal, men drive folkeopplysning. Derfor blir formen nøytral. Det er viktig at vi klarer å formidle hva saken dreier seg om, hva den betyr i et folkelig språk. Vi vil vise at beslutninger i kommunestyret fører til noe, og at sakene vi behandler betyr noe for den enkelte innbygger. Og vi vil vise hvordan innbyggere kan delta, sier KJetil Bjørnsrud

Første episode er allerede klar, og kan lastes ned via Ullensaker kommunes kanaler på internett.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.