Nylig ble ei e-bok lagd av elever fra mange forskjellige land tilgjengelig på iTunes, deriblant Nannestad-elevene.

- Målet med prosjektet er å gi elever en stemme, vise deres arbeid og la dem dele det de jobber med med andre elever, sier Barbara Anna Zielonka, engelsklærer ved Nannestad videregående skole.

Skolen har deltatt i det verdensomspennende prosjektet to ganger, først med barne- og ungdomsarbeiderelever, nå med hudpleieelever.

- Det har vært veldig spennende å få være med på, og å se resultatet i ei e-bok er morsomt, sier VG 2-elev Marthe Tømmerbakk.

SKRIFTLIG OG MUNTLIG

- Vi lærer både språk og fag mye bedre på denne måten, sier klassevenninne Malene Hestnes.

- Dette året var mønster tema. Våre elever jobbet med negledesign og bestemte seg for å vise det de gjorde med andre. Først gikk vi gjennom alle fagbegreper på engelsk i klasserommet og etterpå jobbet elevene i salongen. De valgte mønstrer selv, sier Zielonka.

Hun forteller at prosjektet egner seg både for studiespesialiserende og yrkesfag.

- Det er et godt eksempel på internasjonalisering og yrkesretting på vår skole, sier Zielonka.

Til slutt samles alle innleveringer, det vil si tekster, filmer, bilder og lydfiler, og det lages en stor digital bok som er tilgjengelig på iTunes

- Integrering og bruk av IKT i det 21. århundre står også sentralt i dette prosjektet, sier Zielonka.

LES OGSÅ: Nannestad-laget på tredje plass i NM for kokk- og servitørelever

UT AV KLASSEROMMET

- Med dette prosjektet flytter vi klasserommets grenser. Det blir internasjonalisering hjemme, sier Irene Schultze, utviklingsleder for studiespesialisering ved Nannestad videregående skole.

Internasjonalisering er ett av satsingsområdene for Akershus fylkeskommune.

- Språk er viktig for elevene Kanskje kan det også inspirere til å utdanne seg videre i utlandet, sier Schultze.

Assisterende rektor ved Nannestad videregående skole, Margrethe H. Mobæk, mener man ikke kommer utenom internasjonalisering.

- Disse elevene vil få bruk for sine språkkunnskaper også her hjemme, når de for eksempel møter kunder fra andre deler av verden, sier Mobæk.

SKYPE ME

Elevene deltar også et annet språkprosjekt som heter Skype Me.

- Her vektlegges språklige ferdigheter, og elevene får mulighet til å bli kjent med andre elever på tvers av landegrensene. De bruker engelsk, får forskjellige temaer for diskusjon, og samarbeider sammen online ved å bruke Skype eller Google Hangouts, sier Zielonka.

LES OGSÅ: Satser på langrenn i skibygda Nannestad

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.