• 2006. Ellen Lindbakk (t.v.) og Kjersti Fredheim høster mangold i egen hage.

Nannestad kommune har sagt opp avtalen med Sidsel S. Sandberg, gårdbruker og eier av Hegli gård. Avtalen kan ifølge avtaleteksten sies opp med fire måneders varsel, og ble sagt opp 1. februar i år.

Mandag ble oppvekst- og kulturutvalget informert om saken.

Prosjektet på Hegli gård ble startet i 1997. På gården, som er en økologisk drevet, har elevene fått oppleve hvordan det er å drive gårdsbruk med eldre metoder, til livsgrunnlaget generelt, og lokal historie, natur, tradisjoner og kultur.

Elevene i 8. trinn har vært på Hegli ei uke om våren og ei uke om høsten. I 9. og 10. klasse er det ei uke, henholdsvis om høsten og vinteren.

Elevene har blant annet fått innsikt i hvor maten kommer fra og hvordan den blir produsert. De har fått prøve seg på forskjellige arbeidsoppgaver, som for eksempel dyrestell, kjøkkenhage, snekring, og saging og kløyving av ved. De har også vært med på slakting, og noen har hatt ansvaret for å stelle i stand maten til et felles måltid midt på dagen.

Den siste vinteren på ungdomsskolen har elevene invitert til gjestebud for besteforeldre.

I 2004 mottok Hegli gård i BU-prisen for Akershus, og i 2006 mottok prosjektet tredjepris i den landsomfattende konkurransen om «kortreist mat».

LES OGSÅ: Ungdomsskolen er største investering for Nannestad kommune i 2017

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.