Det betyr NM-deltakelse i Stavanger i slutten av januar for Nannestad-elevene på restaurant og matfag, Marte Limam, Ruben Lund og Daniel Skedsmo.

Ti lag deltok i de to semifinalene for Østlands-skolene som ble arrangert på Nannestad videregående skole i regi av Kokkenes Mesterlaug.

Nannestad videregående skole deltok med to lag i samme semifinale, og tok både første og andre plass. De var kvalifisert til semifinale gjennom innsende oppgaver til NKL og Tine.

VIL TA NM-GULL

- Dette var skikkelig morsomt. Nå skal vi jobbe hardt mot finalen. Målet er selvsagt å ta hjem NM-tittelen i Stavanger. Konkurranser er veldig spennende å være med på, sier Marte Limam, en av kokkene på vinnerlaget.

Hun og Ruben Lund sto for matlagingen, Daniel Skedsmo for serveringen.

- Det var litt stressende i starten, og jeg var litt nervøs. Da vi kom ordentlig i gang gikk det imidlertid fint, sier Limam.

- Vi kommer til å holde oss til samme meny, men kanskje med noen endringer, forteller Limam.

Også lærerne synes det er morsomt at elevene hevder seg i konkurranser.

- Vi synes selvsagt det er kjempestas, sier Asle Faannessen, lærer på restaurant og matfag.

DOMMERE

Dommere v ar Anne Langhus fra Nortura, Karin Hertzenberg fra Restaurant Contrast i Oslo og Morten Laupstad fra Compass Group.

- Vi benytter internasjonalt regelverk til bedømmingen. Det er viktig for dem som eventuelt vil fortsette å konkurrere å bli vant til dette, sier Laupstad.

Han roser elevene for stor kreativitet i matlagingen. Smak, anretning, presentasjon og servering er viktigste kriteriene.

- Det er et stort og godt sprik i kreativitet, og det er klart at elevene som deltar er veldig interessert i faget sitt. Det merkes også at dette er elever som går på gode skoler. Det er en fornøyelse å være dommer, sier Laupstad.

På sølvlaget til Nannestad stilte kokkene Fredrik Sjøli og Kamilla Karlsen sammen med servitør Lars Henrik Vågen.

ÅTTE PERSONER

Lagene måtte lage mat til åtte personer. Foruten dommerne fikk også andre innbudte gjester nyte godt av maten som ble kreert i kjøkkenet på Nannestad videregående skole.

Vinnerlagets meny besto av forretten lettrøykt Salmalaks 71 grader nord med tilbehør, hovedrett var farsert kyllingbryst og confitert kyllinglår med tilbehør. Til dessert ble det servert sjokoladeterrin med rømmeis med blant annet bringebær, karamellisert valnøtt og strandabakelse.

I den andre semifinalen sikret et lag fra Vestby videregående skole seg NM-deltakelse.

LES OGSÅ: VGS-elever skapte idrettsglede blant ungene

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.