Det betyr at kommunen vil ta opp et lån på over 51 millioner kroner til innløsning av deler av festeområdet. Grunneier Opplysningsvesenets fond ga kommunen et tilbud for områdene som er avsatt til boligformål i mai i år. Tilbudet er knyttet til de tomtene som den enkelte tomtefester ikke har løst inn. I første utkast til kontrakt var kjøpesummen satt til 56 millioner kroner. Beløpet er etter endring av status av enkelte områder redusert til 51.150.000 kroner.

Rådmannen har frist til 15. desember med å inngå kontrakt med grunneieren.

- Det mest vesentlige i denne saken er at kommunen nå får en større forutsigbarhet på utgiftene, og jeg tror alle vil oppleve dette som enklere og mer ryddig. Jeg er glad for at rådmannen og Opplysningsvesenets fond har kommet til en løsning, sier Thue.

Administrasjonens vurdering er at det tilbudet som foreligger nå er å anse som et siste tilbud fra grunneieren og at ytterligere forhandlinger ikke vil føre fram.

Det ble også vedtatt at det fremmes egen sak vedrørende framtidig innløsninger av festetomter innenfor det aktuelle området.

LES OGSÅ: Tomtefestesaken: Ber om totalinnløsning

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.