Nannestad kommer på 125. plass i kommunebarometeret fra Kommunal Rapport. Hurdal havner på 225. plass, lengst ned på Øvre Romerike ligger Eidsvoll på 369. plass. Nannestad er i toppsjiktet innen enhetskostnader, og inne på Topp 100-lista hva gjelder økonomi.

Kommunen har sine svakeste plasseringer i barnehage (403. plass), grunnskole (342. plass) og sosialtjeneste (300. plass).

Særlig innen barnevern og økonomi er nøkkeltallene samlet i kommunene forbedret det siste året. Også i helse og grunnskole er det en klar overvekt av nøkkeltall som har blitt bedre. Nasjonalt er det på områdene kostnadsnivå, kultur og sosialhjelp at indikatorene i størst grad har utviklet seg negativt. En del kommuner sliter blant annet med å holde kostnadene nede.

Fakta kommunebarometeret

  • Tidsskriftet Kommunal Rapport lager hvert år et kommunebarometer.
  • Barometeret måler 141 indikatorer i 12 forskjellige områder, hvor kommunene rangeres.
  • De viktigste områdene er grunnskole, eldreomsorg, barnevern, barnehage, økonomi og kostnadsnivå.
  • Målingen er basert på offentlig tilgjengelige data, som for eksempel fra SSB.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.