9. mai avholder transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget høring om Meld. St. 30 (2016-2017) Verksemda til Avinor, som handler om en eventuell tredje rullebane på Gardermoen.

Ørn Terje Foss i Nannestad SV søkte om å få delta på høringen, men fikk avslag. Dette er svaret Foss fikk fra komiteen: 

"Viser til at Nannestad SV har anmodet om deltakelse i høringen som transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget avholder om Meld. St. 30 (2016-2017) Verksemda til Avinor. Det er dessverre ikke funnet rom til Nannestad SV på programmet denne gangen."

- Politisk avgjørelse

- Jeg oppfatter dette som en politisk avgjørelse for å unngå ubehagelige og relevante spørsmål til komiteen fra kompetent hold og ber om at avgjørelsen omstøtes, skriver Foss i sitt svar til transport- og kommunikasjonskomiteen.

Videre skriver Foss at han har "forståelse for at komiteen synes det ikke er nødvendig å slippe til alle instanser som ønsker å spille inn uttalelser om at Avinors eiermelding ikke tar hensyn til klimautfordringene når Avinor får anledning til å legge til rette for og stimulere til økt flytrafikk ved å fortsette planlegging av en tredje rullebane."

- Imidlertid kan jeg ikke se at noen andre har spilt inn spørsmål knyttet til de negative følgene for folkehelse i området rundt Oslo Lufthavn ved den usikkerheten fullmakten til Avinor om å fortsette planlegging av en tredje rullebane gir. 

Søkt på nytt

Foss skriver videre: "Jeg ga opplysninger om at jeg ikke bare stilte som en enslig fugl fra Nannestad SV, men som kommunestyrerepresentant i den ene av de to vertskommunene for Oslo Lufthavn og at jeg i tillegg sammen med ordfører er representant fra Nannestad kommune i miljø- og støyutvalget for Gardermoen (...). Jeg har arbeidet med folkehelseproblematikken for den berørte befolkningen i området rundt Oslo Lufthavn som kommunelege 1 og helsesjef i Nannestad fra før flyplassåpningen i 1998, og er også medlem av sakkyndig råd i Støyforeningen."

Ifølge rb.no har Foss nå søkt på nytt, denne gang som medlem av Støyforeningen, og han venter svar innen høringen som er tirsdag 9. mai.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.