Dette er 24,5 prosent høyere enn for gjennomsnittet for de videregående skolene i Akershus. Yrkesfagelever kan søke seg til påbygg for å få studiekompetanse etter to år på yrkesfag.

INDIVIDUELL OPPFØLGING

- Dette er et fantastisk resultat. Resultatene viser at vi har gjort noe riktig, sier Per Bjarne Elle, rektor ved Nannestad videregående skole.

Han mener tett individuell oppfølging er nøkkelen til å lykkes.

- Akershus fylkeskommune har bevilget midler til styrkingstiltak for påbygg. Vi har sett det som viktig å øke lærertettheten slik at vi kan gå tidlig inn og se om elever har spesielle utfordringer. Vi har også svært dyktige lærere som er villige til å stå på med sterkt engasjement og som skaper motivasjon for de grunnleggende fagene, sier Elle.

Han viser også til at et tett samarbeid med yrkesfaglærerne er viktig.

LES OGSÅ: Nannestad-laget på tredje plass i NM for kokk- og servitørelever

STILLER KRAV

Tove Bundesen og Tormod Torblå er lærere for påbyggelevene.

- Vi har fokus på tett oppfølging, og stiller krav til elevene, sier Torblå, som er lærer i matte.

Han forteller at elevene også fikk mulighet til å delta i matte fordypning på fridager.

- Mange valgte å delta på dette, og vi har jobbet målrettet mot eksamen, sier Torblå.

Bundesen har norsk hovedmål og norsk sidemål. Nynorsk er jo et omdiskutert fag.

Imidlertid har Bundesen lyktes med å skape interesse også for dette faget.

- Samtlige elever besto eksamen i nynorsk i fjor. En elev fortalte meg at han hatet nynorsk da vi begynte, men sa han elsket det da skoleåret var slutt. Dette lyder godt i ørene på en norsklærer, sier Bundesen.

Nannestad videregående skole kan også vise til solide tall for gjennomført og bestått for øvrige utdanningsprogram. Aller best kom restaurant og matfag ut med 95,6 prosent.

Totalt for hele skolen i fjor gjennomførte og besto 89,9 prosent av elevene. Dette er nesten fem prosent bedre enn skoleåret før og over seks prosent i forhold til 2014.

RESULTATER (foreløpige tall)

Gjennomført og bestått påbygg skoleåret 2015-2016:

Nannestad vgs.: 93,8 %

Eidsvoll vgs.: 73,3 %

Jessheim vgs.: 66,1 %

Nes vgs.: 54,2 5

Hvam vgs.: 47,8 %

Gj.snitt Akershus: 69,3 %

Gjennomført og bestått skoleåret 2015-2016:

Nannestad vgs.: 89,9 %

Hvam vgs.: 86,5 %

Nes vgs.: 85,2 %

Eidsvoll vgs.: 80,8 %

Jessheim vgs.: 80,3 %

Gj.snitt Akershus: 85,3 %

LES OGSÅ: Elever bak maten på Nannestadfestivalen

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.