Krokeide videregående skole i Fana er en landsdekkene internatskole for elever med fysiske og psykiske funksjonshemninger og/eller lærevansker. Den ble startet av LHL i 1946 og eies nå av en stiftelse som ble opprettet av LHL 1. januar i fjor.

BEFARING

Allerede høsten 2013 kom Krokeide inn i bildet, og representanter for stiftelsen, med rektor Trond Iversen i spissen, har vært på befaring ved Feiringklinikken med tanke på etablering av nok en videregående skole.

- Planen er helt på idéstadiet, men vi har vært på befaring og lokalene egner seg godt, uttaler Iversen.

- Det er en god tanke som er sådd og som vi jobber videre med, men det er langt fram, poengterer Iversen.

FLYTTER UT HØSTEN 2017

Feiringklinikken blir lagt ned som sykehus i sin nåværende form når LHLs nye sykehus ved Jessheim står ferdig høsten 2017. Det er ikke avklart hva de store lokalene da skal brukes til, men videregående skole er altså én av mulighetene.

ER BEHOV

Krokeide videregående skole har 160 elever, men behovet for tilrettelagte undervisningsplasser er, ifølge Iversen, langt større.

- Behovet for tilrettelagt opplæring for elever med funksjonsutfordringer og lærevansker er økende i samfunnet vårt, påpeker han.

EIE ELLER LEIE

Selv om Krokeide har sitt utspring i LHL, vil ikke organisasjonen være direkte medvirkende ved en eventuell skole i Feiring ut over eventuelt som utleier av lokalene.

- Det er for tidlig å si noe om framtidig eierstruktur, kommenterer rektor Trond Iversen.

JUBLER FOR INTERESSEN

Eidsvolls ordfører, John-Erik Vika (Sp), omfavner ideen.

- Dette var ukjent for meg, men det er en veldig god nyhet, kommenterer ordføreren.

- Det må jo komme noe nytt der oppe når klinikken legges ned. Hvis det blir en videregående internatskole i Feiring, vil det gi både arbeidsplasser og aktivitet, påpeker han.

- Jeg håper inderlig at initiativtakerne får dette til. Jeg blir gjerne med på møter og slikt dersom jeg på vegne av kommune kan bidra med noe, sier John-Erik Vika.

FRAMTIDA

Det er trolig et godt stykke igjen før framtida til Feiringklinikken er fastlagt. LHL holder blant annet døra åpen for egen aktivitet i lokalene.

- Jeg har ikke hørt om andre som har meldt sin interesse. Derfor ønsker jeg dette utspillet fra Krokeide hjertelig velkommen, sier John-Erik Vika.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.