Målet er å styrke lese- og skriveforståelsen, motvirke dysleksi og - fremme økt læringsutbytte.

- Dette er et kjempespennende prosjekt. Vi gleder oss til å teste det ut, sier venninnene Amanda Van Wijk (10) og Natalie Hansen Andersen (9) i 5. trinn på Gystadmarka skole. Et nytt senter for digital kompetanse i Ullensaker skal etableres på Gystadmarka skole, og allerede fra skolestart i august vil et pilotprosjekt på to barneskoler og én ungdomsskole starte gjennom innføring av nettbrett. Dette er startskuddet for det nye senteret.

- Målet er å styrke lese- og skriveforståelsen, motvirke dysleksi og fremme økt læringsutbytte, sier Høyres Tim Holmvik, leder av Hovedutvalg for skole og barnehage i Ullensaker.

LES OGSÅ: Lærer språk med nettbrett

Bruker én million

Det nye pilotprosjektet ble enstemmig vedtatt da det ble behandlet i hovedutvalget. Nå settes det av én million kroner. Midlene skal gå til innkjøp av nettbrett, samt etablering av stilling (er) som IKT-koordinator. Prosjektet evalueres etter ett år.

- Den nye ungdomsskolen står klar 1. januar i 2018, men vedtaket gjør at man allerede nå kan starte implementeringen av prosjektet i Ullensaker-skolen. Som rektor synes jeg dette er kjempespennende, sier rektor Ivar Chavannes.

- Vi må være oppdaterte på samfunnsutviklingen og alltid bestrebe oss etter å være kritisk tenkende. En del skoler rundt omkring i landet kjøper inn en Ipad til hver elev og så har de liksom gjort jobben sin. Det holder ikke. På det nye digitale kompetansesenteret må det legges vekt på hva som virkelig er digital kompetanse og hva som er god undervisning i forhold til moderne teknologi, poengterer Chavannes.

Høster erfaringer

Både rektor Chavannes og hovedutvalgsleder Holmvik skryter av administrasjonens evne til å lytte til ønsker, handle raskt og bidra til å sette ideer ut i live. Ullensaker kommune har hentet inspirasjon til prosjektet fra blant andre Bærum kommune. Der skal alle elever og lærere ved 15 skoler ha ett nettbrett hver i 2016. Skolene i Bærum melder at kommunikasjonen og veiledningen mellom lærere og elever er blitt mer umiddelbar. Elever har også gitt tilbakemeldinger om at de lærer mer og at de samarbeider mer i læringsarbeidet. Skoleledelsen tror de digitale verktøyene kan øke elevenes motivasjon, kreativitet og læringsutbytte.

- Det gjelder å skape vinnere og hindre frafall. Dette vil bidra til å utvide undervisningstilbudet til de svakeste og de sterkeste elevene. Dette vil være vinn-vinn for alle, sier Tim Holmvik.

LES OGSÅ: Syklet fra Hurdal til Eidsvoll for å vinne nettbrett

Senter for digital kompetanse

Etableres ved Gystadmarka ungdomsskole i forbindelse med bygging av ny skole. Den nye skolen skal stå ferdig 1. januar i 2018.

Senteret skal igangsettes allerede i inneværende skoleår. Fra skolestart 2016 gjennomføres det et pilotprosjekt på to barneskoler og én ungdomsskole med innføring av nettbrett.

Målet er å styrke lese- og skriveforståelsen, motvirke dysleksi og fremme økt læringsutbytte.

Det settes av én million kroner til prosjektet, som skal gå til etablering av stilling (er) som IKT-koordinator, samt innkjøp av nettbrett. Prosjektet evalueres etter ett år.

Dette prosjektet vil markere starten på senteret for digital kompetanse. Senteret skal «tilegne seg særlig kunnskap og kompetanse på IKT og prøve ut og implementere nye metoder og bruk av digitalt verktøy for å øke læringsutbyttet og heve IKT-kompetansen for Ullensaker-skolens elever og lærere».

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.