Fylkesrådmannen har også fremmet innsigelse mot Eidsvoll kommunes planer om å bygge skole på dyrket mark på Tynsåk.

ØNSKER ENDRINGER i PLANKARTET

Årsaken til innsigelsen er at det er påvist to gravhauger på området, samt andre fornminner.

– Vi ønsker en dialog med kommunen for å komme fram til en omforent løsning. Innsigelsen kan trekkes dersom plankartet endres i tråd med våre anbefalinger vedrørende gravhaugene, skriver fylkesrådmannen i et brev til Eidsvoll kommune.

RESTRIKTIV MED Å GI DISPENSASJON

– Dersom kommunen ikke finner å kunne inkorporere en utvidet hensynssone, må det søkes dispensasjon fra kulturminneloven for å få godkjent planforslaget. Riksantikvaren er generelt svært restriktiv med å gi dispensasjon for forhold vedrørende synlige kulturminner, skriver han.

MER SENTRAL BELIGGENHET

Fylkesrådmannen viser også til Fylkesmannens innsigelse.

– Vi anmoder kommunen om å vurdere alternative løsninger som kan bidra til en mer sentral beliggenhet samtidig som man begrenser nedbygging av dyrket mark, skriver fylkesrådmannen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.