Arnulf Bjørnstad drev Ciao Bella i Jessheim storsenter fra 2003 til konkursen i desember 2017. Høsten 2016 åpnet han også Italian Kitchen på Sundbytunet, nå er også den restauranten konkurs.

SKATT OG AVGIFT

Bobestyrer Odd Hanisch i Eidsvoll-selskapet Advokatene Lægland Kosberg & Hanisch, sier at konkursen i selskapet Sundbytunet Mat og vinhus kom etter en begjæring fra skatteoppkreveren i Ullensaker som vil ha 671.000 kroner i ubetalt forskuddstrekk og arbeidsgiveravgift.

– Driften opphørte ved årsskiftet, konkursåpningen var 1. februar, sier Hanisch, men kan ikke si noe om omsetningen siden regnskapet ikke er avsluttet ennå.

SATSER PÅ NOK EN RESTAURANT: Åpner på Sundbytunet

I 2016 omsatte selskapet for snaut 3,5 millioner kroner.

– Hva skjer nå?

– Vet ikke, men jeg forstår det slik at Bjørnstad ikke fortsetter.

– Hvor mange ansatte var det?

– Jeg vet ikke. Det er også for tidlig å si noe om hva de har til gode i lønn og feriepenger.

Det har ikke lyktes EUB å få tak i Bjørnstad for en kommentar.

FLERE KONKURSER

Før Italian Kitchen har også restaurantene Smaken av Sundbytunet, og Sundbytunet Mat og Drikke gått over ende.

– Den konkursen er nok en konsekvens av konkursen i Ciao Bella i storsenteret, sier Kjersti Romsaas som eier Sundbytunet.

– Kommer det ikke nok folk til at restaurantene klarer seg?

– Jo det tror jeg, men man kan ikke se isolert på restaurantdriften. Driverne har i tillegg drevet 1500 kvadratmeter med gjesterom og kurssenter. Når man skal forsvare den store leiekontrakten blir det feil bare å se på restaurantdriften, sier hun.

For neste driver handler det bare om restaurant.

– Vi har splittet ut restauranten som for første gang skal stå på egne bein. Da blir det et helt annet regnestykke, sier Romsaas.

– Er det en ny på vei inn?

– Vi har flere interessenter, uten at jeg kan si noe ennå. Men de som skal inn må ha kunnskap om drift og økonomi, og kunne samarbeide med de andre aktørene her. Jeg håper vi kan ha den på plass før sommeren, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.