Det bor i dag 65 asylsøkere på mottaket i Hurdal. De er i forskjellige stadier i søkerprosessen. Noen er nyankomne, mens andre har fått tildelt bostedskommune. En familie skal bosettes i Hurdal. 

UDI HAR SAGT OPP AVTALEN

– Årsaken til at vi nå stenger dørene, er at UDI har sagt opp avtalen med Normisjonen. De som bor her, skal nå flyttes til nye mottak andre steder eller til bostedskommune, for dem som har fått det, sier mottaksleder Trude Andersen til EUB.

Gå ut-senteret ble akuttmottak for flyktninger høsten 2015, mens det ble ordinært mottak for to år siden.

– Vi er stolte av mottaket som har vært her. Det har vært et meget godt samarbeid med alle instanser i Hurdal kommune. Vi har hatt 40 barn boende her, og lille Hurdal og skolen er har tatt imot mangfoldet med åpne armer, noe vi har satt stor pris på, sier Andersen.

Seks ansatte mister jobben sin, men Andersen sier at de fleste har fått nytt arbeid å gå til.

– Senteret er stort og har mange bygninger. Er det noen planer for hva dette skal brukes til når mottaket legges ned?

– Her er det fem internat og fire lærerboliger, og disse kan brukes til mange forskjellige aktiviteter. Vi kan leie ut til grupper, leire, korps og andre ting, men hva vi havner på er for tidlig å si noe om. I tillegg har vi tre leiligheter, og disse skal leies ut som boliger, opplyser Andersen.

INGEN NYE BOSETTINGER I 2018

Med bakgrunn i vesentlig lavere antall asylsøkere som kommer til Norge, er det ikke behov for at Hurdal bosetter flere i 2018. Kommunestyret vedtok i oktober 2017 å bosette inntil ti flyktninger inneværende år, men UDI har slått fast at det ikke er behov for en slik bosetting.

I siste kommunestyremøte vedtok derfor politikerne at fokus skal rettes fra bosetting til integrering. Målet er at flyktningene blir aktive deltakere i lokalsamfunnet, heter det.

LES OGSÅ: 192 nye flyktninger til Hurdal leirsted

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.