– Klart det blir spennende. Vi gleder oss til å åpne. Forhåpentligvis er det lang kø utenfor her torsdag, smiler Marianne Engelberg Evensen. Hun er butikkleder for det nye Plantasjen-utsalget vegg-i-vegg med Posten på Råholt. Det var hektisk aktivitet i butikklokalet da EUB var innom mandag formiddag. Hyller skrus opp, planter plasseres og tilbehør finner sin plass. Fem fast ansatte skal jobbe i utsalget. I tillegg blir det behov for ekstrahjelper.

– Vi starter med fem fast ansatte, i tillegg til ringevikarene. Så får vi se hvordan det utvikler seg, sier Engelberg Evensen.

Spisset planteutsalg

Tidligere var Plantasjen først og fremst kjent for gigantutsalg med planter, møbler og griller og tilbehør. Den siste tiden er dette justert, slik at de også satser på mindre og mer spissede vareutsalg. Det er et slikt som åpnes på Råholt.

– Vi tilpasser oss, og ser at det fungerer meget godt med komprimerte butikkutsalg. Målet er å tilby en stor del av de samme produktene. Det blir neppe like mange hagemøbler, men kjerneproduktene våre vil være der, sier administrerende direktør Rolf Baisgård.

– Butikkutsalget på Råholt vil være på 300 kvadratmeter innendørs og 400 utendørs. Vi kommer til å ha hovedvekt på planter og tilbehør. Det blir mye planter, jord og gjødsel her, smiler Engelberg Evensen.

Fra før har Plantasjen blant annet utsalg i Skedsmo (7.000-8.000 kvadratmeter) og Jessheim (3.500 kvadratmeter) på Romerike.

– Hvor lang tid har dere brukt på å bygge opp den nye butikken?

– Vi begynte her forrige tirsdag. Siden det har det gått slag i slag, sier Engelberg Evensen.

Endret handlemønster

Plantasjen har sett at handlemønsteret til folk flest har endret seg de siste årene.

– Folk handler mer på nettet. I tillegg går dagligvarekjedene bra. De starter stadig nye butikker rundt omkring. Dette er en utvikling vi også ønsker å være med på. Derfor er det viktig å være der folk er. Vi har kjempetro på Råholt som handelssted. Det bor mye folk rundt her, og det er et område i vekst, sier butikklederen.

Det er Råholt Sentrum AS – ved Bjørn Dæhlie og Ole Martin Almeli – som eier Lidl-bygget i fellesskap.

– Hyggelig med Plantasjen som leietaker hos oss. Da blir det her OMA og jeg skal kjøpe blomster, det gjør vi jo ofte, skrev Dæhlie i en tekstmelding til EUB da det ble kjent at Plantasjen skulle etablere seg i lokalene. Hos Plantasjen på Jessheim gleder de seg over å få en ny nabo på Øvre Romerike.

Ny Plantasjen-butikk

  • Holder til vegg-i-vegg med Posten (i det tidligere Lidl-bygget) på Råholt.
  • Åpner dørene til sin nye butikk torsdag.
  • Vil ha fem fast ansatte. I tillegg vil de ha en del ekstrahjelper.
  • Butikken vil være på 300 kvadratmeter (innendørs) og 400 kvadratmeter (utendørs).
  • Marianne Engelberg Evensen er butikkleder og vil lede nysatsingen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.