- Det blir en veldig bra skole. Vi bygger større enn dagens behov, påpeker prosjektleder Steinar Reinsberg i Eidsvoll kommune.

I dag er det omtrent 350 elever med skolen. Den nye får kapasitet til 540 elever.

- Ut fra dagens prognoser skal vi ha plass til 2031, og skolen bygges med ytterligere utvidelsesmuligheter. Dette blir en flott ungdomsskole for midtbygda så langt framover som vi kan se, sier prosjektleder Steinar Reinsberg.

LES OGSÅ: Slik blir nye Vilberg ungdomsskole

BYGGER TO TREDELER NYTT

Ny ungdomsskole har stått på brukernes ønskeliste i mange år. Ved nyttår starter utbyggingen. Det blir en kombinasjon av en tredel gammelt og to tredeler nytt. Paviljongen i vest, den lange fløya sørover og håndarbeidsavdelingen skal rives. Hovedbygget mot nord på 2.300 kvadratmeter skal beholdes, men blir pusset opp. I tillegg kommer 4.300 kvadratmeter nybygg mot øst, sør og delvis mot vest.

Den nye skolen er foreløpig kalkulert til 190 millioner kroner pluss inventar og skal stå ferdig seinhøsten 2018.

BRAKKER

Mens arbeidene pågår, må noe av undervisningen foregå i brakker.

- Men vi ser på en mulig etappevis utbygging slik at brakkebruken kan reduseres betydelig. En slik løsning vil imidlertid kreve noe lenger byggetid, opplyser Reinsberg.

Undervisningsfløya i nybygget oppføres i tre etasjer med tradisjonelle klasserom, men med foldevegg mellom to og to rom. I sør bygges en kulturdel med store vinduer. Dette delen skal romme bibliotek, kantine og auditorium med plass til ett klassetrinn.

LES OGSÅ: Mener at kommunen allerede nå må sette opp brakker

UTEAREALER

Mye av dagens uteareal er åpne, asfalterte plasser. Disse blir for det alt vesentlig bygd ned.

- Disse utearealene har vært lite hensiktsmessig. Det nye utearealet blir ikke mye mindre enn det nåværende, påpeker Reinsberg.

- Vi frigjør noe areal der vi river bygninger, og vi skal opparbeide skolegården slik at den blir langt mer innbydende, både med grøntarealer, benker, parkourvegg, bordtennisbord og sandvolleyballbane, forteller han.

- EN HELT NY SKOLE

- Dette blir en helt ny skole, sier rektor Vera Opland.

- Jeg har inntrykk at alle ansatte er glade for at prosessen er i gang og er fornøyd med de planene som er lagt fram. Vi er spesielt godt fornøyd med kultursalen. Den blir flott med utsikt mot elva, og den kan ikke bare brukes av skolen, men av hele befolkningen, sier hun.

Opland, en avdelingsleder og verneombudet har vært med på hele planleggingsprosessen.

- Det har vært godt samarbeid med arkitekten og kommunen, og det er tatt hensyn til det meste av det vi har kommet med. Prosessen har vært ryddig og morsom og jeg har lært mye, sier Vera Opland.

- Dette blir kjempebra!

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.