Planene for riving, nybygging og ombygging av Vilberg ungdomsskole nærmer seg fullførelse. Men byggestart blir trolig ikke før til våren.

RIVER paviljongene

Ungdomsskolen skal fornyes der den nå ligger. Vel 3.000 kvadratmeter skal rives, 4.250 kvadratmeter skal bygges nytt mens vel 2.300 kvadratmeter av nåværende hovedbygning skal beholdes og pusses opp eller bygges om.

Ifølge kommunens prosjektleder, Steinar Reinsberg, kommer nybyggingen og ombyggingen til å koste et sted omkring 200 millioner kroner.

Paviljongen i vest - på folkemunne kalt kyllinggården - skal rives. Det samme skal håndarbeidspaviljongen nærmest vegen mot Eidsvollhallen og det lange utbygget sørover på hovedbygningen.

KOBLER SAMMEN NYTT OG GAMMELT

I øst - på den nåværende uteplassen for elevene - kommer en ny bygning i tre etasjer. Dette blir undervisningsseksjonen på skolen, med klasserom og grupperom.

En annen bygningskropp i to etasjer skal koble sammen undervisningsdelen med sørenden av den gjenværende delen av nåværende skole. «Koblingsbygget» skal blant annet inneholde en fellessal for hele skolen.

Det blir også en korridor fra gammelt til nytt lenger nord.

Den delen av skolen som skal beholdes, men bygges om, skal blant annet huse skolekjøkken, personalrom, kontorer, auditorium og naturfagrom.

BYGGES FOR VEKST

Skolen bygges for å kunne dekke framtidig vekst.

I dag er det omtrent 325 elever ved ungdomsskolen. Den nye skolen skal bygges for seks klasser på hvert trinn og får dermed en kapasitet på 540 elever.

- I tillegg er fellesarealer og garderobe dimensjonert til å kunne ta én klasse til på hvert trinn om nødvendig. Klasseromsfløya vil da kunne bygges på med ytterligere ett klasserom i hver etasje, opplyser Reinsberg.

BYGGESTART TIL VÅREN

I de opprinnelige planene var det kalkulert med at byggingen kunne komme i gang i høst eller tidlig på nyåret. Dette virker nå for optimistisk.

- Vi har ikke valgt entreprenør ennå. Vi holder nå på å utarbeide anbudsdokumentene, opplyser prosjektleder Steinar Reinsberg.

Han forventer byggestart i løpet av våren og ei byggetid på rundt regnet 14 måneder. Skolen skal altså stå ferdig i god tid før skolestart høsten 2018.

BRAKKEUNDERVISNING

- Byggetida blir avhengig av hvordan man velger å løse utbyggingen mens skolen er i drift. Vi må sette opp brakker, men antallet kan begrenses dersom de nye klasserommene bygges først. Dette vil imidlertid forlenge byggetida noe, opplyser Reinsberg som mener den framtidige entreprenøren må være med på å avgjøre hvordan byggingen skal gjennomføres.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.