• ÅPNET: Endelig kunne Lise-Carine Holm fjerne blendingene på vinduene.

– Alt er nytt, bortsett fra bøkene, sier Janne Smedheim, leder for Kløfta bibliotek.

Hun var én av dem som tok imot gjestene, deriblant Ingrid Ødegaard, på nyåpningen onsdag.

– Det ble virkelig fint her. Jeg er en ivrig leser og bruker av biblioteket. For lokalsamfunnet er det viktig med et bibliotek. Jeg flyttet fra Oslo til Kløfta for seks år siden. Jeg leser veldig mye, og liker best krim, men leser gjerne også både biografier og romaner. Favorittforfatterne mine er nok Unni Lindell og Jan Guillou. Historie er også interessant, sier Ødegaard.

STENGT SIDEN NOVEMBER

Ullensaker bibliotek Kløfta har vært stengt siden 29. november. Biblioteket er avdeling til Ullensaker bibliotek, som er hovedbiblioteket i kommunen.

– Det er blitt veldig fint her, veldig lyst og trivelig. Det er veldig hyggelig med noe nytt. Vi er veldig godt fornøyde. Det var en stor jobb. Vi måtte tømme lokalene helt, og alle bøkene, om lag 30.000, måtte pakkes i esker og kjøres ned i kjelleren mens arbeidet med å male og montere ny innredning pågikk. Så måtte bøkene kjøres opp igjen og settes i hyllene. Også gulvet er bonet opp, så det ser også ut som det er nytt, sier Smedheim.

I BANKGÅRDEN

– Kløfta bibliotek har vært i Bankgården siden midten av 1980-årene. Før dette var biblioteket i det som nå er Kløfta ungdomshus. Hvor lenge vet jeg ikke, men inventaret har flyttet med biblioteket i sine flytteprosesser, så det var altså gammelt. Behovet for nytt inventar har meldt seg utover i 2000-tallet, og biblioteket fikk investeringsmidler i 2017 til full oppgradering, sier Eli Kristin Salicath Wilhelmsen, biblioteksjef i Ullensaker kommune.

Blant mye annet er alle medie-hyller byttet ut, arealløsningen er endret og nye leseplasser og ny barneavdeling er etablert.

– Debatt- og foredragsarenaen er også blitt forbedret, og det er også en ny ungdomsavdeling, flere sittegrupper og en oppgradering av elektroniske tilbud, sier Salicath Wilhelmsen.

Hun opplyser at Ullensaker kommune bevilget 1,5 millioner kroner i investeringsmidler til oppussing av biblioteket på Kløfta i fjor.

– Det er veldig flott at bibliotekene blir prioritert, sier biblioteksjefen.

MERÅPENTLØSNING KOMMER

Salicath Wilhelmsen opplyser at biblioteket foreløpig ikke har meråpentløsning på plass.

– Men det vil komme etter hvert. Vi tar sikte på å åpne dette tilbudet samtidig på Jessheim og Kløfta, sier hun.

På åpningsdagen i går var det kø av trofaste bibliotekbrukere utenfor døra, og alle gjestene fikk servert bløtkake og kaffe for å feire den store dagen.

LES OGSÅ: Boka om verdensberømt flukt blir endelig film

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.