16. desember er det duket for to konserter i kirken.

– Det er første gang vi prøver oss på en lørdag, og det kan jo være spennende. Billettsalget så langt viser at lørdag er en god dag, sier Kristoffersen selv.

ALLE LIVSRITER

William betrakter Råholt kirke som sin egen.

– Det er «kjerka» mi, og den betyr mye for meg. De aller fleste av livets riter har skjedd i Råholt kirke. Den første kirkekonserten Ole Ivars hadde der, var i 2004, forteller musikeren.

Når William spiller i Råholt kikre, kjenner han de aller fleste som sitter i kirkebenken.

– Jeg er på fornavn med halve kirken, og i pausen slår vi av mange hyggelige førjulsprater, sier han.

Men siden dette er den er den eneste kirkekonserten Ole Ivars har før jul, kommer det også folk utenbygds fra.

– Folk kommer fra store deler av landet, og da også med fly. Jeg må jo legge til at dette er de som er spesielle fan av oss. Publikum kommer også fra store deler av Østlandet – Enebakk, Drammen og Oslo. Det har vært svært få ledige plasser i kirkebenken når vi inviterer til julekonsert, forteller William.

BLANDET, TRADISJONELL MENY

Den musikalske menyen er både blandet og tradisjonell.

– Det er ikke noen vits i å endre det som er vellykket. Det blir noen gamle julesanger som vi har spilt inn, men også flere av våre egne greier. For 34 år siden skrev jeg en sang til min sønn Kim – «Siste søndag i advent». Den liker folk veldig godt, og den står på spillelista. Det samme gjør vår «En får værra som en er da’n itte vart som en sku». Vi gir en gospelvri slik at folk kan være med og klappe og skape liv. Litt livat skal det være, mener Kristoffersen.

Han gleder seg til konserten 16. desember.

– Det er deilig for oss at det er litt ro i rekkene og at folk lytter til hva vi synger og spiller. Når vi spiller på dansegallaer og ellers til fest, er det mye støy, innrømmer musikeren fra Råholt.

LES OGSÅ: Dansefest med Ole Ivars ble en suksess

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.