– En potensiell kjøper av toppleilighet på Rubis har trukket seg fordi han og familien ikke kunne vente lenger på en avklaring, opplyser Dæhlie i en e-postkorrespondanse med Eidsvoll kommune for et par uker siden.

– FRUSTRERENDE

– En slik enkeltkunde er ikke avgjørende for prosjektet, men det er frustrerende for meg som har brukt 40 millioner kroner på tomtekjøp og regulering.

– Ett år ekstra er noen kroner i renter og frustrasjon, skriver han.

– Jeg hadde håpet å komme i gang med salg av neste byggetrinn i vinter, men dette er nå ikke mulig, skriver Dæhlie.

I SEPTEMBER

Opplegget var opprinnelig å ha områdeplanen klar til offentlig ettersyn før jul i år. Nå snakkes det om april.

– Vi planlegger sluttbehandling av områdeplanen i september 2018, men framdriften er avhengig av hvilke innspill som kommer i forbindelse med offentlig ettersyn, opplyser virksomhetsleder Tonje Bekkadal Eik i korrespondansen med Dæhlie.

JOBBE PARALLELT

Dæhlie kan jobbe videre med sine planer og han blir ikke så mye forsinket, mener hovedutvalgsleder Olav Resaland (Ap).

– Det er ingen store kontroverser med gammel bebyggelse på Rubis. Derfor han det kjøres parallelle løp der Dæhlie utarbeider detaljplanen for sitt område samtidig med at kommunen jobber med sentrumsplanen, forklarer ordfører John-Erik Vika (Sp).

Det er nå planlagt et møte mellom kommunen og Bjørn Dæhlie 11. januar neste år der framdriften skal drøftes.

300 LEILIGHETER

Bjørn Dæhlie eier omtrent 23 dekar på Rubis og planlegger å bygge 300 leiligheter, fordelt på fem boligblokker med fra fire til seks etasjer, og med et planlagt tårn på 14 etasjer.

Forventet byggestart er nå årsskiftet 2018-2019, og det antas å gå 10–15 år før hele området er utbygd.

70 INTERESSENTER

Bjørn Dæhlie opplyser i korrespondansen med kommunen at eiendomsmekleren DnB har 70 interessenter på lista for første byggetrinn ved Solli pensjonat etter presentasjonen på boligmessa i Sundet i sommer.

– Vi har vært i kontakt med Bjørn Dæhlie som sier at han ikke har noen kommentarer ut over det som er framkommer i epost-korrespondansen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.