Bygdelista i Nannestad foreslår i sitt tilleggsforslag til råd­mannens budsjett for Nannestad kommune at de som har barn i både barnehage og SFO får en moderasjon.

- Har man barn i barnehage og SFO så må man betale full pris begge steder, men har man to barn i for eksempel barnehage, så får man søskenmoderasjon på barn nummer to. Det samme gjelder for SFO, sier Morten Marthinsen, leder for Nannestad bygdeliste (NBL).

Han viser til at denne formen for moderasjon ikke finnes i våre nærliggende kommuner, men at det er flere kommuner rundt i landet som har en slik ordning.

MER ATTRAKTIVE KOMMUNER

- Denne ordningen bidrar til å gjøre disse kommunene mer attraktive for familier med barn å flytte til, samtidig som det bidrar til at foreldre har muligheten til å jobbe i større stillingsbrøker og lignende. Jobber disse foreldrene mer, så genererer det mer skatteinntekter for kommunene, samtidig som det letter hverdagen til disse familiene økonomisk, sier Marthinsen.

Partiet vil på tirsdagens kommunestyremøte, hvor kommunens budsjett for 2017 og handlingsprogram 2017-2020 skal behandles, foreslå at de som har barn i både SFO og barnehage får 30 prosent moderasjon på laveste sats. Får dette flertall vil det ifølge rådmannens beregning føre til 560.000 kroner mindre i kommunekassa.

FLERE LÆRERE

Partiet foreslår videre å bruke 2,5 millioner kroner til å styrke Nannestad ungdomsskole med 3,5 lærerstillinger.

- Vi ønsker også å tilføre én stilling som miljøarbeider, for eksempel en barne- og ungdomsarbeider, ved ungdomsskolen, sier Marthinsen.

Dette vil koste kommunen 550.000 kroner. I tillegg vil partiet at det skal kjøpes inn fire heve/senke stellebord til de kommunale barnehagene til en samlet kostnad på 100.000 kroner. De vil også styrke biblioteket med samme beløp.

- Vi vil også at kommunen innarbeider at Nannestad skisenter inngår i kommunens strømavtale for å redusere kostnadene der. Vi foreslår også at skisenteret gis et driftstilskudd på 150.000 kroner, sier Marthinsen.

Inndekning før de økte kostnadene mener partiet kan gjøres ved å redusere fondsavsetningene.

UTREDNING AV SVØMMEHALL

Videre ønsker NBL at rådmannen skal vurdere om bemanningen i barnehagene er tilfredsstillende bemannet og om å utrede en svømmehall. De påpeker også at det blant kommunens 15 lærlingeplasser fortrinnsvis skal være 2 lærerkandidater.

- Vi vil også gå imot at det eventuelt innføres eiendomsskatt i planperioden, sier Marthinsen.

LES OGSÅ: Vil utrede svømmeanlegg i Nannestad. Bevilger 800.000 kroner til utredninger

Følgh EIdsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.