– Vi foreslår et svømmekurs fordi det er viktig for barn og unge å lære å svømme. Det er bra at barn og unge blir trygge i vann, for det kan føre til at man kan redde liv, sier Nora Mathea Øien fra klasse 7A ved Preståsen skole.

Elevene forslår at kurset kan holdes i bassenget på Nannestad ungdomsskole eller hos Råholt badeland.

– En annen sommeraktivitet kan være kunst- og håndverkskurs slik at man kan lære mer om kunst enn vi gjør på skolen, sier Øien.

MANGE FORSLAG

Av andre aktiviteter som ble foreslått var musikk-, dans- og dramaskole.

– Det er mange barn og unge i Nannestad som liker å stå på scenen. Et annet forslag er datakurs. Det er mange som er opptatt av data og programmering, sier Tilde Bjørntvedt Mowinckel fra klasse 5A ved Preståsen skole.

Det ble også fra samme skole etterlyst håndballskole.

Klatrekurs, allidrett, sykkelskole, rulleskikurs, turning og friluftsaktivitetskurs er noen av de andre aktivitetene som ble foreslått av mange engasjerte medlemmer av elevenes kommunestyre.

UTFORDRER LAG OG FORENINGER

Nannestad kommune ønsker som tidligere år å samarbeide med lag og foreninger om sommeropplegget, og har sendt brev til foreningene.

– Nannestad kommune, i samarbeid med lag og foreninger, ønsker å gjenta suksessen med sommeraktivitetsuker for barn og unge, slik vi har gjort de siste tre årene. Derfor inviterer vi lag og foreninger til å bidra med arrangementer for barn og unge i grunnskolealder kommende sommerferie, skriver Marit Engel N. Tuvnes, rådgiver ved kulturkontoret i Nannestad kommune, blant annet.

TO UKER

Det planlegges to uker med aktiviteter. Første uke er fra 26. juni til 30. juni (uke 26).

Andre uke er fra 7. august til 11. august (uke 32).

– Det er ønskelig at det enkelte lag og forening utarbeider et forslag til en aktivitet som de ønsker å arrangere innenfor disse periodene, og som har grunnskoleelever som målgruppe for sine aktiviteter. Selve innholdet i aktivitetene blir det opp til det enkelte lag/forening å velge selv. Dette betyr at man i utgangspunktet står helt fritt til å være kreativ og mangfoldig, sier Tuvnes.

Kommunen ønsker at det innen utgangen av april måned sendes en henvendelse til kulturtjenesten om hva det enkelte lag/forening kan tenke seg å arrangere.

– Det er samtidig ønskelig at det settes opp en kostnadsramme for arrangementet, sier Tuvnes.

LES OGSÅ: Disse elevene hadde den beste ideen for å hjelpe mindreårige asylsøkere

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.