Mandag møtte mange tusen mennesker opp for å markere sin misnøye med regjeringens håndtering av saken.
Det er knapt en måned siden de sto foran Stortinget og demonstrerte sist. Mandag kveld var det på nytt klart for ulvedemonstrasjon i hovedstaden. Denne gang i forbindelse med at Stortinget skulle diskutere ulveforvaltning og Vidar Helgesens ulvetiltak tirsdag.
Akkurat hvor mange som tente faklene og gikk til parolene under demonstrasjonen, er ikke godt å si.
- Men det ryktes at det kan ha vært til sammen 4-5000, forteller Anders Klaseie, som var på plass sammen med ordfører John-Erik Vika (Sp) og partikollega Gunn Elin Blakkisrud.
LES OGSÅ: Drar til Oslo for å holde ulven unna Eidsvoll

- Berører flere enn bøndene

Også flere andre frammøtte var fra Gardermo-regionen.
Eidsvoll skog jeger- og fiskeforening (ESJFF) hadde blant annet satt opp en buss i forbindelse med fakkeltoget.
- Det er nok kanskje sauebøndene som får føle det verst på kroppen, men denne saken berører mange flere, sier Tom Furnæs, tidligere styremedlem i ESJFF og initiativtaker til ESJFFs busstransport.
- Både grunneiere, jegere og andre som ferdes i skogen vil kunne bli berørt av denne saken. Jeg er ikke redd for ulven selv, men jeg er redd for at den skal ta hundene mine. Det er ikke særlig trivelig å slippe hundene ut til å bli ulvemat, sier Furnæs, og legger til at han tror ulven kan bli et stort problem også i Eidsvoll, dersom man ikke tar grep nå.
<URL destination="http://www.eub.no/gallery/EU/20170131/ARTICLE/131009999%26template%3Dgallery">Se flere bilder fra ulvedemonstrasjonen i bildegalleriet

- Vanskelig å kombinere

Det mener også Håvard Semb, leder i Akershus sau og geit, og Jens Ola Lundstad, leder av Feiring beitelag og Feiring sau og geit.
- Vi ser jo allerede at beiteområdene som ligger like utenfor ulvesona stadig blir ramma, sier Semb.
- Dersom antallet ulv øker, vil det kunne føre til at vi får flere ulver også utenfor ulvesona. De trekker ut for å finne seg nye revir, påpeker Lundstad, og legger til at det er vanskelig å kombinere beitedyr og ulv i samme område.
Blant demonstrantene var det mange bønder som hadde mistet dyr til ulven.
- Samtidig vet vi jo at dette rammer flere. Jeg synes det er flott å se at vi står her i dag på tvers av næringene, sier Lundstad.

- Handler ikke bare om ulv

Ordfører i Eidsvoll, John-Erik Vika, har også latt seg engasjere i ulvesaken.
- Jeg synes det er flott å se så mange her i dag. Det sier litt om hva dette betyr for folk, sier Vika.
- Det ble sagt så fint fra talerstolen i stad. Dette handler ikke bare om ulv og fellingskvoter, men om mennesker. Det handler om folks liv og folks hverdag. Folks ve og vel, sier ordføreren.

Vil utvide perioden for felling

Samme dag som fakkeltoget fant sted, kom regjeringen med forslaget om å utvide årets jaktsesong for ulv med seks uker.
Det hadde flere i fakkeltoget fått med seg.
- Dette virker som et forsøk på å roe ned saken. Men vi kommer ikke til å gi oss nå, sier Anders Klaseie.
LES OGSÅ: 35 voksne sauer og 138 lam tatt av rovdyr

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.