Nylig skrev EUB om at utviklingen av Hersjøen camping står på vent. Dette fordi eieren fikk nei til boligbygging siden eiendommen ikke er avsatt til dette, og fordi kommunen ikke ville ha asylsøkere der.

Ordfører Tom Staahle kommenterte da umiddelbart at kommunen ikke sier nei til boligutvikling i området.

- Tiltakshaver får ta kontakt så skal vi se om det kan skje noe her. Det vi sier nei til er asylmottak, uttalte han da.

Det er Ragde Eiendom som eier den 87 mål store eiendommen. De hadde opprinnelig tenkt å sette opp 50-80 boliger på den delen som ligger utenfor Elstad landskapsvernområde.

STORE TOMTER OG HYTTER

Da det ikke gikk, leide de ut eiendommen med tanke på å bosette asylsøkere der.

- Firmaet som fikk nei til å bygge brakkeby har bestemt seg for ikke å anke avslaget vårt, sier Staahle nå.

- Da kan det bli boligbygging?

- Jeg forholder meg til at saken står på stedet hvil. Ballen ligger nå hos eier og hva de ønsker å gjøre. Vi kan åpne for boligbygging, men dette krever ekstraordinære støytiltak. Eier bør kontakte oss for å se om det er mulig å få til noe, selv om eiendommen ikke er avsatt til boligformål, understreker han.

Kommunen ønsker større eneboligtomter, men alt må gå gjennom den sedvanlige prosessen.

- Hva ser du for deg der?

- Hersjøen er et flott område, og det er trist å se forfallet. Det er helt naturlig å utnytte den til noe. Jeg kan tenke meg en kombinasjon av eneboliger på store tomter og hytter, men det er selvsagt opp til eier. Det er markedet som bestemmer om det kan bli noe, vi politikere kan ikke vedta salg. Men dette kan bli et fint tillegg til fortettingen på Kløfta og i Jessheim - ikke alle vil bo i leiligheter. Uansett, utbygging ved Hersjøen kan tilføre Ullensaker noe pent, påpeker Staahle som er positiv til å ta opp en eventuell henvendelse politisk.

UTVIKLING

Ordføreren ser boliger i Mogreina og ved Hersjøen som en del av utviklingen i Ullensaker.

- Å utvikle kommunen vår er viktig, og da må vi ha tilbud som utfyller hverandre. Nye boliger ved Hersjøen kan bli en fin symbiose med dem som etter hvert skal bygges der Dønnums fabrikker lå. Disse kan bli et positivt tilskudd til det vi allerede har, og vi må ta godt imot folk som vil skape noe her, sier han.

- Hva med flystøyen, den blir ikke akkurat mindre?

- Det kan ikke komme som en overraskelse for noen at hovedflyplassen ligger her, så de som eventuelt bosetter seg på Hersjøen går inn i dette med åpne øyne. Boligbygging og bosetting handler alltid om tilbud og etterspørsel, sier Tom Staahle.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.