Den overveldende negative revisjonsrapporten over Øvre Romerike innkjøpssamarbeid har allerede ført til at ordningen har opphørt, og at ØRU nå er fratatt ansvaret. Det er Ullensaker kommune som nå håndterer det felles innkjøpssamarbeidet mellom kommunene på Øvre Romerike.

INGEN VISST HEM SOM GJORDE HVA

I tirsdagens kommunestyremøte i Ullensaker redegjorde Tron Erik Hovind for rapporten, som tar for seg en tidsperiode fra rundt 2010 til 2016. Rapporten slår fast at det har vært svært uklare ansvarsforhold i innkjøpssamarbeidet, en organisering der ingen visste hvem som gjorde hva og bonusordninger med påfølgende utbetalinger som ingen visste hvor gikk.

Saken kulminerte høsten 2016 med en total omstrukturering av ØRU, som ikke lenger er tjenesteprodusent.

MÅTTE RYDDE OPP

– Vi var nødt for å rydde opp i dette, sier ordfører Tom Staahle i Ullensaker.

– Per i dag produserer ikke ØRU lenger noen tjenester, men er kun et samarbeidsorgan, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.