– Med Mars som reisemål er treningsprogrammet en forberedelse til kolonisering av Mars og de teknologiske utfordringer som må overkommes, sier Kjell Arnt Nystøl, realfagslærer ved Nannestad videregående skole.

Elevene har forsket på Mars-jord i samarbeid med Universitetet i Oslo.

MARS-EKSPEDISJONER

– De skal til NASA for å lære mer om framtidens Mars-ekspedisjoner og for å få en historisk oversikt over milepæl innen romforskning, sier Nystøl.

Han forteller av elevene skal delta sammen med elever fra All Saints Academy i studioarbeid.

– Dette er inngang til de nye kompetansemålene som verden iverksetter og implementerer. Studioarbeidet er utviklet av MIT Education og NuVu Studio, begge fra Boston. All Saints Academy er en av regionens beste skoler med topp faglige resultater, sier Nystøl.

Elevene skal utforske the International Pavillion at the Epcot Center for å lære mer om hvordan Norge, USA og Kina satser på- og bruker teknologi.

FORDYPNING

Målet for turen er fordypning i kompetansemålene, men også forståelse av teknologi, forskningsarbeid, ingeniørarbeid, kultur, fagspråk på engelsk og internasjonalisering, sier Nystøl.

Han opplyser at også tilbudet til våre elever i faget om å overnatte hos vertsfamilier i USA er nytt i år.

– Dette er en forberedelse til neste år der håpet er at Amerikanske elever skal besøke Norge, sier Nystøl.

LES OGSÅ: Mars-prosjektet presentert på nettverkssamling i Nannestad

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.