– Vi har aldri samarbeidet og aldri visst hvilke tall den andre har spilt på. Et par av tallene er bursdagsdatoer for folk i familien, men de andre er helt vilkårlige. Hele greia er helt sprø, humrer Astrid Reidun Sollien.

BLE HELT SVIMMEL

Gevinsten var over 1,5 millioner - en sum begge vant sist lørdag.

– Jeg ble helt svimmel da det ringte en person fra Norsk Tipping på Hamar og fortalte det. Nei, nå må jeg blande meg en drink, sa jeg, humrer Iva Fallet overfor EUB.

2, 5, 14, 15, 17, 26 og 34: Snakk om par med vinnerlykke. Begge liker å spille Lotto, men de har aldri visst hva den andre spiller på – eller om de leverer kuponger med noen spesielle favorittall.

Sist lørdag leverte de hver sin prikklike vinnerkupong – den ene i Brumunddal, den andre på Råholt – uten å vite om hverandre. EUB har sett vinnerkupongene, ti av ti rekker er like på begge kupongene – og én av dem sørget altså for at de begge vant 1.577.390 kroner i Lotto.

Historien er nesten for god til å være sann, men både Astrid Reidun og Iva har kløpet seg i armen opptil flere ganger siden Lotto-trekningen og de har ikke drømt.

Passet barnebarna

Astrid Reidun Sollien passet to barnebarn i Brumunddal da Lotto-trekningen fant sted.

– Mormor har sju rette i Lotto, utbrøt jeg. Barnebarna dobbeltsjekket, og ringte moren sin på hytta for å fortelle det. Der var det åtte-ti stykker som skålte og jublet, sier Sollien.

– Hvordan er det mulig å levere samme tall på to forskjellige Lotto-kuponger – uten å vite om hverandre?

– Nei, det lurer vi på også. Vi har aldri samarbeidet og aldri visst hvilke tall den andre har spilt på. Et par av tallene er bursdagsdatoer for folk i familien, men de andre er helt vilkårlige. Hele greia er helt sprø, humrer Astrid Reidun Sollien.

– Jeg har spilt Lotto i flere tiår, og har alltid levert de samme tallene. Men de har vært hemmelige, smiler Iva Fallet.

– Hva skal pengene brukes på?

– Det kan hende det blir en sydentur eller noe med familien etter hvert, men nå får vi ta det med ro noen dager, sier Astrid Reidun.

NORSK TIPPING: – Én av de artigste HISTORIENE

De eier hver sin leilighet i Tormod Knutsens Veg rett ved lensmannskontoret på Råholt, men er kjærester.

– Dette er én av de artigste historiene om Lotto-millionærer jeg kan huske. Det er ikke første gangen at to som kjenner hverandre eller er i familie, vinner i Lotto i samme trekning, men det skjer ikke ofte. De fleste av disse har visst om at de leverte de samme tallene, men det hadde ikke disse. Da jeg snakket med dem lørdag kveld, var det ikke i deres tanker at den andre også hadde vunnet. Så da jeg fortalte det, ble vinnersjokket og vinnergleden enda større, sier trekningsredaktør Atle Onsrud Jensen i Norsk Tipping.

– Jeg har jobbet med å ringe Lotto-millionærer i 18 år og har snakket med bortimot tusen vinnere, men denne historien skiller seg ut og er en jeg kommer til å huske for alltid. Veldig moro å få være med på noe slikt, sier han videre.

Nå skal Norsk Tipping lage en reportasje som skal vises i Lotto-trekningen på NRK om et par uker, slik at hele Norge kan bli kjent med de glade vinnerne. Paret er også invitert på en «millionærdag» på Hamar, hvor det er lagt opp til millionærlunsj, millionærkake og besøk i TV-studio.

LES OGSÅ: Nå kan du sette penger på Miss Norway-deltakerne fra Jessheim og Feiring 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.