Tirsdag kveld godkjente et enstemmig Eidsvoll kommunestyre detaljreguleringsplanen for den nye vegen.

Realiseringen ligger imidlertid lenger fram i tid enn det en kunne få inntrykk av under kommunestyrebehandlingen.

– Ferdigstillelse vil neppe skje før til skolestart i 2020, opplyser seksjonsleder Bjørn Kåre Steinset i Statens vegvesen.

– Prosjektet er prioritert av Akershus fylkeskommune. De har bevilget 2,5 millioner kroner i år til grunnerverv og byggeplanlegging. Men før anleggsarbeidet kan starte, må grunn erverves, byggeplan og konkurransegrunnlag utarbeides og konkurranse om byggingen gjennomføres, forteller han.

TRYGGERE SKOLEVEG

I dag stopper gang- og sykkelvegen ved Dal misjonshus. 

Nå skal den forlenges til Hagamoen for å gi skolebarna på strekningen en tryggere skoleveg.

– Det skal bygges gang- og sykkelveg fra Skytterseter til Finstadvegen 136 på Hagamoen. Realisering av planforslaget vil dermed gi en sammenhengende og helhetlig gang- og sykkelveg fra Hagamoen til Dal, opplyser rådmannen.

– Målet er å få flere, særlig barn og unge, til å sykle eller gå til Dal skole og andre aktiviteter, påpeker han.

– Dessuten skaper reguleringsplanen trafikksikkerhetsmessige forbedringer på strekningen, gjennom oppretting av kryss med Engaveien og bedret siktforhold, påpeker rådmannen.

VEL ÉN KILOMETER

Den nye strekningen av gang- og sykkelvegen blir på 1.080 meter og skal anlegges i 3,5 meters bredde på østre side av Finstadvegen.

På Hagamoen skal gang- og sykkelvegen anlegges på vestre side, så der må brukerne krysse bilvegen.

– Gående og syklende vil krysse vegen i plan, med tilrettelagt kryssing. Det skal anlegges forsterket punktbelysning på begge sider av vegen, opplyser rådmannen.

TAR BYGNINGER OG GRUNN

En garasje på én av de berørte eiendommen og et uthus på naboeiendommen må rives for å få fram den nye vegen.

Planene ble alså enstemmig vedtatt av kommunestyret, men Arne Körner Haugen (Frp) tvilte på om det var nødvendig å anlegge en fullverdig gang- og sykkelveg.

– Med veg og grøfter tar anlegget ni meter i bredde. Jeg er skeptisk til nødvendigheten, sa han og viste til at flere beboere må avstå grunn til den nye vegen.

– Det er bra at politikere er opptatt av grunneiere og naboer, men de må også være opptatt av anvendelige gang- og sykkelveger, sa Knut Bakkehaug (V).

– Jeg ønsker meg gang- og sykkelveg langs Finstadvegen på hele strekningen fra Dal til Eidsvoll, sa han og fikk verbal støtte av Hans Arvid Øberg (Ap).

Øberg så for seg at man med gang- og sykkelveg på hele strekningen, endelig kunne få lov til å bygge ut Ålborglia med boliger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.