- Vi ser nytteverdien i å samarbeide, sier Ole Martin Almeli.

Den ene aktøren sto bak byggeprosjektene på Råholthøyden. Den andre har fått på plass Grindatunet 1 og 3. Nå går de sammen om å utvikle en naboeiendom - mellom de to foregående prosjektene og med Råholt ungdomsskole, Råholt Bad og Råholthallen som nærmeste nabo. Tomtearealet er på cirka 22 mål. Det er O.M. Holding AS og Eidsvoll Verk Tomteselskap AS som er aktørene bak.

- Vi satser på å starte salget av leilighetene i februar, sier Bjørn Tore Bech i Eidsvoll Verk Tomteselskap.

- Planen er å bygge 350-400 leiligheter totalt. Det ligger tre-fem minutters gangavstand fra stasjonen, og vi har gjennomført et formøte med kommunen. Rammesøknaden blir sendt inn på nyåret, sier Ole Martin Almeli i O.M. Holding AS.

Nyter godt av samarbeid

O.M. Holding AS eier cirka ti mål av eiendommen. Eidsvoll Verk Tomteselskap AS resten. Dialogen er god. Aktørene bruker samme arkitekt, Oslo-baserte Romfarer arkitekter AS. I tillegg nyter de godt av samarbeidet gjennom andre fellesfunksjoner.

- Vi har et mål om å på plass felles entreprenør og hvilken rekkefølge det skal bygges i. Vi har også samme geolog og person som gjennomfører radonundersøkelser, sier Almeli.

- Vi ønsker å gjøre mest mulig ut av eiendommen, ikke bare i forhold til antall leiligheter. Derfor har vi lagt mye vekt på grøntstruktur med fine uteområder i planene, legger han til.

- Dette er et mye brukt område, og aktivitetsnivået vil bare fortsette å øke i takt med befolkningsveksten i årene framover. Skole, barnehage, idrettshall, svømmehall, handelstilbud og hyppige togavganger nordover og sørover gjør dette til et populært bomiljø, sier Bech.

LES OGSÅ: Tvillingsjeler i felles bransje - bygger 19 nye eneboliger sammen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.