Eiendomsutvikler Geir Skari og kollega Pål Gundersen planlegger, gjennom elskapet Dal Utvikling As, utbygging av den tidligere Dal Bygg-eiendommen. De to eier fra før Dal Næringssenter

i det gamle sambandslageret.

KOMPAKT UTBYGGING

Tomta er på knappe ti mål. Over halvparten er tenkt bebygd.

- Vi vil dessuten lage et torg mot krysset mellom Finstadvegen og Aksel Bråtens veg som er tenkt som et samlingspunkt på Dal, forteller Skari.

Eiendommen ble kjøpt for et par år siden av Olav Trøen, og planleggingen har pågått halvannet år. Totalt blir det snakk om investeringer på flere hundre millioner kroner.

ORDFØREREN POSITIV

Planen er presentert for Eidsvoll kommune og kommer til første politisk behandling 29. mars. Ordfører John-Erik Vika er svært positiv.

- Vi er kjempeglade for mer aktivitet i området. Dal vil få et flott nytt sentrum. Vi ønsker fortetting rundt kollektivknutepunktene, og disse planene er ikke avhengig av noen ny kommunedelplan, kommenterer han.

FEM ETASJER

Tomta skråner fra Aksel Bråtens veg ned mot Risa, og planen går ut på å bygge 22.000 kvadratmeter lokaler fordelt på seks etasjer.

I kjelleren blir det 5.500 kvadratmeter parkeringsareal til både kunder og beboere.

- Etasjen over vil også ligge under bakkenivå mot Aksel Bråtens veg og vil derfor få inngang fra nedsida. Der planlegger vi 5.500 kvadrater næringsarealer og ønsker oss en stor dagligvareforretning, forteller Skari.

OMTRENT 80 LEILIGHETER

På bakkenivå med fasade mot Aksel Bråtens veg planlegges det også næringslokaler, og på toppen er det skissert tre etasjer leiligheter i tårn oppå næringsdelen.

- Vi planlegger tårnløsning for å få inn mest mulig lys, forklarer Skari.

Totalt kan det bli snakk om rundt regnet 80 leiligheter i størrelsen fra 60 til 120 kvadratmeter.

- Næringsdelen må vi bygge ut under ett. Leilighetene ser vi for oss utbygd i etapper i takt med etterspørselen, forklarer Skari.

Byggestart er avhengig både av offentlige godkjenninger og markedet.

MILJØHENSYN

Utbyggingen skjer i umiddelbar nærhet til elva Risa, men det ser ikke ut til å skape problemer.

- Vi har fått uttalelse fra NVE med varsel om at vi må ta vare på elva, men de ønsker prosjektet velkommen. Vi har også vært i to møter med Risa-utvalget med tanke på fisk og fiskeplasser. Jeg tror vi har imøtekommet deres interesser. Prosjektet lar seg fint spille på lag med miljøhensyn, sier Geir Skari.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.