Bogen hyttegrend er eid av familieselskapet Tabriz AS. Bak står familien Garberg. Nylig møttes Hurdals næringsliv til frokost i den restaurerte låven på det tidligere småbruket, som er på rundt 400 mål. Det var der Pål Garberg fortalte om de store hytteplanene for området.

LES OGSÅ: Planlegger storstilt ubygging

50 TOMTER PÅ BEGGE SIDER AV BOGEN

- Vi ønsker å utvikle området videre og har søkt om å få legge inn 50 tomter på sørsida og like mange på nordsida av Bogen i rullering av kommuneplanen, forteller Garberg.

Det er tidligere lagt ut 28 opparbeidene hyttetomter og alle er nå solgt.

- Det er lokalbefolkningen i Eidsvoll og Hurdal som i all hovedsak er kjøpere, sier han.

Det er allerede 80 interessenter som står på venteliste for å få kjøpt en av de planlagte hyttetomtene, og Garberg er sikker på at halvparten av disse kommer til å kjøpe.

LES OGSÅ: Hyttemekka allerede

STARTER I 2018

- Om vi får tomtene inn i kommuneplanen, som vi håper er ferdig behandlet innen neste sommer, kan vi være i gang i 2018. Det har vist seg at prosjektet Bogen hyttegrend er en innertier. Jeg så tidlig at dette området er en liten perle i Hurdal, sier en fornøyd entreprentør.

- I samarbeid med lokale leverandører, vil dette skape en god vekst i Hurdal, mener Garberg.

Tomtene bebygges av tomtekjøperne selv, men nå reiser det seg to hytter i regi av utbyggerne selv.

- De føres opp av Gusterud Bygg Vestlands hus, er på rundt 100 kvadratmeter og blir lagt ut for salg våren 2017. De bygges med vanlig husstandard slik at det i framtida, om det blir mulig, kan brukes som en sekundærbolig. forteller Garberg.

LES OGSÅ: - Det er stadig flere som får øynene opp

GOD OPPARBEIDET

Området rundt småbruket Bogen er allerede godt opparbeidet med blant annet kafébygg med toaletter, en stor brygge og sittekrakker. Her er det bare å legge til med båt og benytte seg av fasilitetene, og alle er velkomne hvis det er ledig plass.

- I sommer har det kommet folk både fra sjøen og på vegen. De har slått seg ned, tatt seg en is og skravlet. Det har vært veldig hyggelig, sier Pål Garberg.

Låven, hvor det var dekket til frokost, er fullt ut restaurert.

- Den kan brukes til hyggelige samlinger. Våingshuset på gården er også satt i stand, og det er leid ut som hytte.

LES OGSÅ: Unike nærhytter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.