5. mai gikk titusener av nordmenn ut i naturen for å rydde skog, strender, øyer, holmer, bekker, elver og innsjøer over hele landet. Dugnaden ble etablert i 2011 og er Norges største kollektive ryddedugnad.

RYDDET ØVRE ROMERIKE

Blant stedene det ble arrangeret ryddedugnader i helga var Eidsvoll sentrum, Andelva ved Eidsvollsbygningen, Dal, Nordbytjernet og Skogmodeltaet på Jessheim.

– Dette er Norges største kollektive ryddedugnad, og i år opplever vi større interesse og engasjement enn noen gang, sier daglig leder i Hold Norge Rent, Lise Keilty Gulbransen, i en melding.

RYDDET NORDBYTJERNET

Ullensaker SV, MDG, Miljøagentene og MKA Norge avdeling Øvre Romerike stilte med rundt 15 personer for å rydde nærmiljøet sitt.

– Store og små med felles innsats ryddet områder rundt Nordbytjernet lørdag. Vi fant en god del småplukk rundt hele Nordbytjernet, men alt i alt ønsker vi å berømme innbyggerne for at de passer godt på perlen sin gjennom hele året, sier Mahmod Ahmad i SV og Eirik Ballestad i MDG.

Etter ryddingen var det plass for hygge og grilling i vårsolen.

HUNDEMØKKPOSER

Ullensaker Venstre lette etter plast og annet avfall i og ved mindre bekker og grøfter på Jessheim.

– Fant dere noe særlig?

– Ja, faktisk mye mer enn det vi plukket i fjor. Vi fylte opp hengeren med ti søppelsekker, to paraplyer, to fotballer, et parafinfat, et badekar, et sykkelhjul, en trafikksperrebukk, en igjenglemt sjømannsbrud, mange meter dreneringsrør og utallige hundemøkkposer, sier Stein Vegar Leidal i Venstre.

RYDDET GUMMIGRANULAT

Like før ryddedagen fant Venstre store mengder gummikuler ved Skogmo skole, som stammet fra kunstgressbanen like ved. Etter å ha stått frem i EUB med dette funnet, ble forurensingen fjernet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.