- Det er veldig strenge regler for når politiet kan bruke våpen. Vi har rutiner for å følge opp saker når det er blitt avfyrt skudd, og i dette tilfellet tyder det på at det omstendighetene rundt avfyring av skuddene ikke er i henhold til våre rutiner og instrukser, sier visepolitimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt til Eidsvoll Ullensaker Blad. 

"Tirsdag 6. august forsøkte en politipatrulje på Romerike å stanse en bil for kontroll. I løpet av biljakten som oppstod, ble politibilen rygget på to ganger og satt ut av spill. Det ble avfyrt to skudd fra en av tjenestemennene i politibilen. To personer ble senere pågrepet på Skjetten. Hendelsen etterforskes av Spesialenheten for politisaker og tjenestepersonen er suspendert inntil videre mens saken er under etterforskning", skriver politiet i en pressemelding.

Biljakt

Ifølge Romerikes Blad skal biljakten ha startet på Jessheim etter at de ansatte ved en byggvarekjede har kontaktet politiet da en mann og en kvinne i 20- årene skal å forsøkt å lure til seg varer ved å oppgi falsk identitet. Da politiet fikk stoppet bilen på E6 skal de ha blitt rygget på. Operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt har uttalt til rb.no at politiet avfyrte skudd, fordi de følte at det var fare for liv og helse. 

- Hvor vanlig er det at en politibetjent blir tatt ut av tjenesten midlertidig?

- Det er jo ikke så ofte at politiet løsner skudd, så dette er jo ikke saker vi har så mange av, sier Øystese.

 -  Øst politidistrikt har rutinemessig gjennomgått hendelsen. Samlet sett mener vi at dette kan gi grunnlag for suspensjon og tjenestepersonen er derfor midlertidig tatt ut av tjeneste. Suspensjonen vil bli behandlet i ansettelsesrådet 23. august, sier visepolitimester i Øst politidistrikt,sier Øystese i en pressemelding.

- Hvordan går det med personen som er tatt ut av tjeneste?

- Jeg ønsker ikke å gå inn på dette, utover at han nå blir ivaretatt av kollegastøtte og nærmeste leder, sier hun til Eidsvoll Ullensaker Blad. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.