I løpet av helgen har politiet fått en rekke bekymringsmeldinger fra publikum som observerer personer som har tatt seg ut på islagte vann i området.

Den kraftige temperaturøkningen de siste dagene gjør at is og snø smelter i rekordfart, og derfor kan aktiviteter på islagte vann være svært risikabelt.

– Det er veldig store forskjeller på istykkelsen fra vann til vann. Det avhenger blant annet av beliggenhet, strømninger og dybder. De som ikke er isvant, eller vet hva de begir seg ut på, skal holde seg borte, sier operasjonsleder Bjørn Roger Sønsterud i Øst Politidistrikt.

– Noen, som for eksempel drevne is-pilkere, vet nok hva de driver med, men vi vil rette en generell advarsel til publikum om å være svært varsomme med å bevege seg ut på islagte vann, legger han til.

LES OGSÅ: Mannen spiste pølse og ante fred og ingen fare da det kom en ukjent person og slo ham ned

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.