• På motorsykkelen satt en mann og en kvinne, som begge døde i den kraftige ulykken. Foto: Magnar Haraldsen

To personer døde da en bil kolliderte med en motorsykkel der det satt to personer, ved 19.50-tiden fredag. 

- En personbil med fire personer som kom sørover på Nannestadvegen skulle svinge av til venstre og inn på Øyavegen. En motorsykkel imot klarte ikke å stoppe, og dermed kolliderte de, sier operasjonsleder Kristian Loraas i Øst politidistrikt.

- Var det en front-front-kollisjon?

- Det vet vi ikke ennå, men det vil etterforskningen vise.

På motorsykkelen satt en mann og en kvinne, som begge døde i den kraftige ulykken.

- Politiet som som kom til ulykkesstedet litt over klokken 20 igangsatte umiddelbart førstehjelp på dem, men livene sto ikke til å redde, sier Loraas.

En av passasjerene i bilen, en mann i 50-årene, ble fraktet til Ahus med skader. Sjåføren, en mann i 30-årene, er tatt hånd om av helsepersonell. Han skal senere avhøres av politiet og må gjennom rutinemessig blodprøve. 

ETTERFORSKNING

- Vi er på stedet med egen krimtekniker nå og jobber der sammen med Statens vegvesens ulykkesgruppe. Vi er ikke sikre identiteten til de omkomne, og har dermed ikke varslet eventuelle pårørende.

- Blir veien stengt fremover?

- Ja. Vi vet som sagt ikke nøyaktig hva som skjedde, men det skal vi finne ut av. Inntil da er veien stengt, men det er omkjøring i området, påpeker Loraas

ANALYSE

Statens vegvesens ulykkesundersøkere rykker umiddelbart ut til dødsulykker innen sitt predefinerte utrykningsområde. Formålet er å samle relevant informasjon om skadeomfang og årsak, samt å bidra til rettsikkerheten for de involverte. Det innebærer for eksempel fotografering og dokumentasjon av bremsespor/føreforhold og så videre.

Alle dødsulykker i veitrafikken har blitt analysert av Statens vegvesen siden 2005.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.