Stoltenberg, som er medlem av både  kommunestyret og formannskapet, meldte seg ut av Eidsvoll Arbeiderparti tidligere i sommer. Nylig gikk hun inn i Fremskrittspartiet, og kort tid etterpå inviterte partilederen seg på besøk.

Det ble tre kvarter med kaffe og kringle, politiske betraktninger, hverdagsproblemer, småprating, smil og latter.

– KJÆRKOMMENT AVBREKK

– Jeg synes dette var veldig hyggelig. Det er et kjærkomment avbrekk fra den ordinære valgkampen, sier Siv Jensen.

– Jeg tror begge sier det vi mener. Vi skal nok prate mer sammen, sier Hilde Stoltenberg.

MØTE MENNESKER

Man kan saktens spørre hvordan en partileder og statsråd kan prioritere et så privat hjemmebesøk midt i valgkampen.

– Politikk handler om mennesker. Det er viktig å møte folk. Jeg har hatt mange besøk hjemme hos vanlige folk og hos folk som har utfordringer, sier Frp-lederen.

– Slike besøk er viktige for å vite hva vi snakker om når vi samles til debatt på TV.

TRE VIKTIGE FRP-SAKER

Det var Arbeiderpartiets holdning til eiendomsskatt som var blant sakene som fikk Stoltenberg til å bryte ut. Men hun og Siv Jensen fant hverandre i flere saker.

– Dette er en fin anledning til belyse tre viktige spørsmål, sier Siv Jensen.

– Arbeidet mot eiendomsskatt er viktig. Den er grunnleggende usosial og rammer spesielt eldre, trygdede og lavinntektsfamilier.

En annen viktig sak er vilkårene for de private barnehagene, og den tredje er ordningen for dem som har ansvar for pleietrengende.

KAMP

Hilde Stoltenberg kjenner seg igjen i alle tre. Hun er styrer i en privat barnehage, har en sønn med nedsatt funksjonsevne og har kjempet helt opp til Stortinget for en pleiepengeordning som gjør at folk i hennes situasjon også kan jobbe og bidra til samfunnsutviklingen.

– MÅ VÆRE MEG SJØL

Stoltenberg bidrar, men Ap var tydeligvis ikke arenaen for henne.

– Der er klart at det er kontroversielt at jeg gikk ut av Ap, men jeg har gjort grundige vurderinger. Det er ikke så lett å påvirke når alle må bli enige på partimøtene. Skal jeg være politisk engasjert, må jeg få lov til å være meg sjøl. Jeg innså etter hvert at jeg ikke kom noen veg i partiet. Jeg måtte ta noen verdivalg, sier hun.

– Ei tøff og uredd dame, konkluderte Frp-leder Siv Jensen og takket for kaffen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.