Dette kom fram da politimesteren fredag la fram sin endelige anbefaling til Politidirektoratet (POD) om lokalisering av lensmannskontorer og politistasjoner.

Politimesteren er fornøyd med engasjementet og responsen i høringsprosessen.

- Jeg er stolt og glad over det engasjementet kommuner og innbyggerne viser for politiet. Det betyr at publikum bryr seg om sitt lokale politi, sier han i en pressemelding.

Med bakgrunn i nasjonale føringer, høringsinnspillene og interne prosesser, har politimesteren i Øst politidistrikt etter en helhetsvurdering funnet å kunne utvide det opprinnelige høringsforslaget med tre tjenestesteder. Antallet lensmanns- og politistasjonsdistrikter er uforandret, men man har lagt til to tjenestesteder i Skedsmo og ett i Eidsvoll. Det betyr at antallet lokasjoner i Øst politidistrikt økes med tre i henhold til politimesterens opprinnelige høringsforslag; Lørenskog, som legges under Skedsmo politistasjonsdistrikt, Nittedal, som legges under Skedsmo politistasjonsdistrikt, og Nes, som legges under Eidsvoll lensmannsdistrikt.

I pressemeldingen heter det at politireformen skal gi publikum bedre og likere polititjenester over hele landet. Samtidig skal den gi en større satsing på forebygging, økt kompetanse og kapasitet og mer tilgjengelig og synlig politi.

- Jeg forplikter meg fortsatt til at vi skal ha én forebygger per 10.000 innbyggere. Dette forslaget ivaretar nettopp det, sier politimester Hasseldal.

LES OGSÅ: - Vi krever svar på hvordan du har tenkt å gjøre vår trygghet bedre enn i dag

Øst politidistrikt inndeles i to geografiske driftsenheter (GDE), foreløpig betegnet GDE Nord og GDE Sør.

Dette er GDE Nord:

Hovedsetet for driftsenheten plasseres i Lillestrøm og består av følgende nye politistasjons- og lensmannsdistrikter:

Skedsmo politistasjonsdistrikt, bestående av kommunene Skedsmo, Nittedal, Lørenskog og Rælingen. Politistasjonsdistriktet inneholder Lørenskog og Nittedal som egne underliggende tjenestesteder.

Ullensaker lensmannsdistrikt, bestående av kommunene Ullensaker, Nannestad og Gjerdrum.

Gardermoen politistasjonsdistrikt, (Oslo Lufthavn). Grunnet kompleksiteten som ligger til landets hovedflyplass opprettholdes dette som egen tjenesteenhet.

Eidsvoll lensmannsdistrikt, bestående av kommunene Eidsvoll, Hurdal og Nes. Lensmannsdistriktet inneholder Nes som eget underliggende tjenestested.

Aurskog-Høland lensmannsdistrikt, bestående av kommunene Fet, Sørum, Aurskog-Høland og Rømskog.

Tilrådning til ny lokal struktur er nå sendt til Politidirektoratet.

LES OGSÅ: Kommunestyret i Nannestad vil ha lokalt politi. Vil beholde lensmannskontoret.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.