- Jeg visste ikke at det gikk an å få ei brødskive til å være så god, sier Frida i 3. klasse.

Hun var ivrig da hun smurte brødskiver under matpakkeverkstedet i regi av Opplysningskontoret for brød og korn.

- Det er viktig å spise nok og riktig mat for å holde dagen ut, sier Frida.

Sine synes også en skoledag med brød bokstavelig talt på timeplanen er morsomt.

- Vi har lært mye, og brød er godt. Mamma baker brød selv, sier Sine.

På matpakkeverkstedet fikk barna velge mellom et mangfold av brød og pålegg slik at de kunne smøre sine «drømmebrødskiver».

- Vi ønsker å vise at brød som basis er et naturlig valg for barn, sier Torunn Nordbø fra Opplysningskontoret for brød og korn.

Hun forteller at de også satte søkelyset på Brødskalaen, og barna fikk lære at man ikke alltid kan se hvor grovt brødet er.

- Brødskalaen er derfor et nyttig verktøy når man skal kjøpe brød, sier Nordbø.

Lærer Ingvild Holt forteller at de har mye fokus på matpakker og kosthold.

- Dette snakker vi om gjennom hele skoleåret. Alle i klassen er flinke til å ha med seg matpakke, sier hun.

Noen elever ble også filmet da de fortalte om sin drømmebrødskive.

LES OGSÅ: Lærer å kaste mindre mat

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.